Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Πέθανε ο σεφ του αιώνα Ζοέλ Ρομπουσόν

Την τελευταία πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε ο διάσημος Γάλλος σεφ Ζοέλ Ρομπουσόν γνωστός ως «ο σεφ του αιώνα», που έχει κερδίσει 32 αστέρια Michelin, τα περισσότερα στον κόσμο από οποιονδήποτε άλλο.

Ο Ρομπουσόν έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στη Γενεύη, έναν και πλέον χρόνο αφότου άρχισε να υποβάλλεται σε θεραπεία για την αντιμετώπιση κακοήθους όγκου στο πάγκρεας.

Ο Ζοέλ Ρουμποσόν, που ονομάστηκε «Σεφ του Αιώνα» το 1989 από τον διάσημο κατάλογο εστιατορίων Gualt Millau, είχε πάνω από δέκα γκουρμέ εστιατόρια σε τρεις ηπείρους, από το Τόκιο, την Μπανγκόγκ και τη Σαγκάη, μέχρι το Μονακό και το Λας Βέγκας κι ήταν γνωστός για τη συνεχή του καινοτομία, την τελειομανία του, τη χρήση λίγων σχετικά υλικών και την αποχή του από τις ακρότητες της γαλλικής nouvelle cuisine.

Καταξιώθηκε στο ρεστοράν του, το Jamin στο Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 κι ήταν ο μέντορας γνωστών σεφ όπως ο Ερίκ Ριπέρ και ο Γκόρντον Ράμσεϊ.

«Όσο γερνώ, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνομαι την αλήθεια: όσο πιο απλή είναι μια τροφή, τόσο πιο εξαιρετική μπορεί να είναι», είχε δηλώσει στο Business Insider πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Ρομπουσόν είχε εκπομπές μαγειρικής σε γαλλικά δίκτυα κι ήταν ο επίσημος σεφ του Euro 2016 στην πατρίδα του.

«Για να μιλήσουμε για τον Ζοέλ Ρομπουσόν ως μάγειρα είναι λίγο σαν να λέμε τα αυτόνητα: ότι δηλαδή ο Πάμπλο Πικάσο είναι ζωγράφος, ο Λουτσιάνο Παβαρότι τραγουδιστής, ο Φρεντερίκ Σοπέν πιανίστας» , έγραψε η Πατρίτσι Γουέλς, συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «L’Atelier de Joel Robuchon»

Σχολιάζοντας την απώλεια του Ρομπουσόν ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό τον περιέγραψε στο Twitter ως «οραματιστή» που «θα συνεχίσει να εμπνέει τη νέα γενιά των σεφ».

Tags
Back to top button