Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Όταν η μέτρηση του χρόνου μετατρέπεται σε μαθηματική οδύσσεια για γερά μυαλά (φωτό)

Το να μάθεις να διαβάζεις την ώρα είναι ένα από τα πρώτα σημαντικά μαθήματα της ζωής, κάτι που έρχεται να ανατρέψει το Albert Clock αναγκάζοντάς σε να κάνεις πράξεις κάθε φορά που θες να μάθεις τι ώρα είναι!

Ξεχάστε λοιπόν τις εύκολες λύσεις και ακονίστε το μυαλό σας με ένα ψηφιακό ρολόι για τοίχο ή τραπέζι που μόνο αν εκτελέσεις σωστά τις μαθηματικές πράξεις θα μάθεις αυτό που αναζητάς.

Και για τους γερούς στην αριθμητική, το ρολόι έχει τέσσερα επίπεδα δυσκολίας! Πάρτε το 8:31 π.μ., για παράδειγμα. Στο πρώτο επίπεδο δυσκολίας η ώρα θα φανεί ως «4+4 ώρες 32-1 λεπτά», ενώ στο δεύτερο επίπεδο το πράγμα θα έχει κάπως έτσι: «2×4 ώρες 58-27 λεπτά».

Αντίστοιχα, στο τρίτο επίπεδο δυσκολίας η ίδια ώρα θα εμφανιστεί ως «23-15 ώρες 1+5x6 λεπτά», για να καταλήξει στο τέταρτο και πιο δύσκολο «9/3+5 ώρες 5×8-9 λεπτά»!

Οι πράξεις δεν είναι φυσικά ιδιαιτέρως δύσκολες, φανταστείτε όμως να τις κάνετε στις 8:31 το πρωί χωρίς καφέ.

Όποιος ενδιαφέρεται, θα βρει περισσότερα 

Tags
Back to top button