Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι γεωπολιτικές αλλαγές της Ευρώπης τα τελευταία 1000 χρόνια (βίντεο)

Ένα απλό αλλά πολύ κατατοπιστικό βίντεο, δείχνει έξοχα τις αλλαγές που έχει βιώσει η Ευρώπη κατά την τελευταία χιλιετία.

Το βίντεο που δημιουργήθηκε από το LiveLeak, δείχνει ένα χάρτη των συνόρων της Ευρώπης που απεικονίζει τις αλλαγές στο χρώμα και στη διάταξη σύμφωνα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις της ηπείρου από το έτος 1000 σε όλη τη διαδρομή έως το 2003.

Το παρακάτω gif δείχνει κάτι ενδιαφέρον: Το γεγονός ότι η Γερμανία δεν υπήρχε πραγματικά μέχρι τα τέλη του 1800 και ξαφνικά κατέκτησε ένα μεγάλο μέρος της Βόρειας Ευρώπης μέσα σε λίγες δεκαετίες:

Το βίντεο καταφέρνει να συλλάβει τις αλλαγές που η ήπειρος έχει βιώσει από την ακμή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έως την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Tags
Back to top button