Το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου του 1932, μία παρέα τεσσάρων παιδιών κατευθυνόταν προς την Σχολή Καλογραιών της Παναγίας, που βρίσκεται στην κωμόπολη Beauraing, της επαρχίας του Dinant του Βελγίου.
Στον κήπο της Σχολής υπήρχε ένα τεχνητό σπήλαιο αφιερωμένο στην Παναγία της Λούρδης. Φτάνοντας στον προορισμό τους, τα παιδιά χτύπησαν το κουδούνι της πόρτας, όταν το ένα από αυτά άρχισε να φωνάζει ότι έβλεπε στο κενό μία γυναίκα ντυμένη στα λευκά. Το παιδί ήταν βέβαιο ότι επρόκειτο για την Παναγία.
Τα άλλα παιδιά στην αρχή ήταν δύσπιστα, αλλά σε ελάχιστο χρόνο είδαν και εκείνα την ίδια οπτασία. Όλα μαζί γονάτισαν και άρχισαν να προσεύχονται. Η παιδική συντροφιά, όχι μόνο είδε την παράξενη αυτή οπτασία, την οποία απέδωσε στην Παναγία, αλλά όπως ισχυρίζονταν τους μίλησε, δίνοντάς τους, μάλιστα, την υπόσχεση ότι θα θεράπευε δύο ασθενείς κατά την ημέρα της Αμώμου Συλλήψεως, η οποία ήταν στις 8 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Η «‘Αμωμος Σύλληψη» αποτελεί δόγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σύμφωνα με το οποίο η Μαρία, η μητέρα του Ιησού Χριστού, διατηρήθηκε από τον Θεό άμωμη από την κηλίδα του προπατορικού αμαρτήματος κατά τη σύλληψή της.
Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός στους κατοίκους της μικρής αυτής βελγικής πόλης, προκλήθηκε μεγάλη συγκίνηση ανάμεσά τους. Τα παιδιά που βίωσαν το γεγονός του οράματος, ρωτήθηκαν χωριστά τόσο από γιατρούς, όσο και από ιερείς. Οι απαντήσεις των παιδιών είχαν τον τόνο της ειλικρίνειας και οι περιγραφές που έδιναν, συμφωνούσαν μεταξύ τους σε κάθε λεπτομέρεια.
Οι εκκλησιαστικές αρχές είχαν συστήσει μεγάλη επιφυλακτικότητα και σύνεση επί του θέματος. Οι γιατροί συμφωνούσαν στο γεγονός ότι ομαδικές παραισθήσεις δεν είχαν σημειωθεί ποτέ μεταξύ παιδιών.
Στις 8 Δεκεμβρίου του 1932, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι είχαν συρρεύσει από κάθε γωνιά του Βελγίου, αλλά και από την Βόρεια Γαλλία, στο Beauraing, προκειμένου να παραστούν στο υποσχόμενο θαύμα της θεραπείας δύο ασθενών. Τότε, ένα παιδί που στεκόταν μπροστά στο σπήλαιο της Παναγίας της Λούρδης, έπεσε στα γόνατα λέγοντας: «Να την!» και τόσο αυτό, όσο και τα άλλα τρία παιδιά περιέπεσαν σε έκσταση.
Την ίδια στιγμή, οι γιατροί που ήταν παρόντες, εξέτασαν τα παιδιά προσπαθώντας να εξακριβώσουν σε τι κατάσταση βρίσκονταν. Τα παιδιά έδειχναν να μην αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, καθώς οι γιατροί προσπαθούσαν με ελαφρά χτυπήματα στα μάγουλά τους και ρίχνοντας φως με φακούς στα μάτια τους να τα συνεφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Καμία μυική αντίδραση από την πλευρά των παιδιών δεν παρουσιάστηκε.
Όταν έληξε η δέηση, τα παιδιά βεβαίωσαν ότι η Παναγία είχε εξαφανιστεί.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ», στις 15/12/1932…