Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Οι δορυφόροι του Άρη, ο Φόβος και ο Δείμος, είναι άραγε τεχνητοί;

Ο καταξιωμένος Σοβιετικός αστρονόμος και αστροφυσικός Iosif Shklovsky υποστήριζε ότι οι δορυφόροι του πλανήτη Άρη δεν ήταν φυσικοί, αλλά τεχνητοί!

Αντιθέτως, όμως, ο συμπατριώτης του Gavriil Adrianovich Tikhov, εξίσου επιφανής αστρονόμος, αστροβιολόγος και πρωτοπόρος της αστροβοτανικής, δε συμμεριζόταν αυτή την άποψη.

Σύμφωνα με τον Tikhov, λοιπόν, ο Φόβος και ο Δείμος, οι δύο δορυφόροι του Κόκκινου Πλανήτη, είναι κομμάτια ενός πλανήτη, ο οποίος εξερράγη πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια.

Αυτά τα δύο τεράστια κομμάτια, κατά τους ισχυρισμούς του Tikhov, αιχμαλωτίστηκαν από το ελκτικό πεδίο του Άρη και άρχισαν να στρέφονται γύρω του. Άλλα μικρότερα τμήματα του ίδιου πλανήτη σχηματίζουν την αστεροειδή αλυσίδα που περιβάλλεται μεταξύ του Άρη και του Δία. Μάλιστα, δυο δορυφόροι του Δία είναι επίσης δυνατόν να προέρχονται από τον ίδιο κατεστραμμένο πλανήτη.

Εν τούτοις, η άποψη του Ακαδημαϊκού Tikhov αδυνατούσε να ερμηνεύσει και να αποκωδικοποιήσει το μεγάλο μυστήριο του Φόβου και του Δείμου: Γιατί άραγε η ταχύτητα περιστροφής των δύο δορυφόρων του Άρη ελαττώνεται με έναν ρυθμό, που μόνο η απίστευτη, κατά πολλούς, υπόθεση του Shklovsky μπορεί να εξηγήσει;

Μήπως, πράγματι, οι δύο δορυφόροι του Άρη, ο Φόβος και ο Δείμος, είναι τεχνητώς κατασκευασμένοι; Κι αν ναι, από ποιους;

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 17/10/1959…

Tags
Back to top button