Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Τιτανικός θα έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2030 - Τι λένε οι επιστήμονες

Tο εμβληματικό πλοίο του Τινανικού, που βυθίστηκε το 1912 θα έχει εξαφανιστεί εντελώς έως το 2030 προβλέπουν οι επιστήμονες.

Από την ημέρα του ναυαγίου το πλοίο βρίσκεται στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού.

Αιτία της πιθανής εξαφάνισής του, ωστόσο, φαίνεται ότι είναι συγκεκριμένα βακτήρια που τρέφονται από τον ίδιο. Το μικρόβιο που ευθύνεται είναι το Halomonas titanicae και αναπτύχθηκε στα άγρια νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, «τρώγοντας» τον Τιτανικό εδώ και δεκαετίες. Το αγαπημένο φαγητό του βακτηρίου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το σίδερο. Ο Τιτανικός είχε κατασκευαστεί με 50.000 τόνους μετάλλου ενώ δεν είναι ο μόνος που απειλείται με εξαφάνιση, μιας και το βακτήριο τρώει κι άλλα μεταλλικά κατασκευάσματα στον ωκεανό όπως εξέδρες άντλησης πετρελαίου.

Από την ημέρα που βυθίστηκε το δημοφιλές κρουαζιερόπλοιο λίγοι είναι οι άνθρωποι που το έχουν επισκεφθεί με ομάδες καταδύσεων να οργανώνουν επισκέψεις για τους ενδιαφερόμενους.

Tags
Back to top button