Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο οφθαλμός διατηρεί άραγε την τελευταία εικόνα πριν τον θάνατο;

Ένα ζήτημα, πεισματικά αμφισβητούμενο, είναι εάν ο οφθαλμός διατηρεί μετά τον θάνατο την τελευταία εικόνα, η οποία επέδρασε επί του αμφιβληστροειδούς χιτώνα.Το θέμα αυτό φαίνεται πως λύθηκε κατά τρόπο υποσχόμενο, κυρίως για την επιστήμη της εγκληματολογίας. Μετά από ένα τρομερό και αποτρόπαιο έγκλημα, που συνέβη τη δεκαετία του 1920, όπου οκτώ άνθρωποι έχασαν με άγριο τρόπο τη ζωή τους, αλλά τα μάτια τους είχαν παραμείνει ανοιχτά, ένας οφθαλμολόγος, ονόματι Μπον, αποφάσισε να απαθανατίσει τα μάτια των θυμάτων, φωτογραφίζοντάς τα, προκειμένου να τα μελετήσει.Τότε, παρατήρησε ξαφνικά πως στις κόρες των οφθαλμών του ενός θύματος είχε αποτυπωθεί, ως κάτοπτρο, η μορφή του δολοφόνου, κρατώντας υψωμένο τον πέλεκυ με τον οποίο δολοφόνησε τα θύματά του.Ο Καθηγητής Μπον, σε σχετική μελέτη του που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό της εποχής, ισχυριζόταν πως, όταν το νευρικό σύστημα υποστεί εξόχως ισχυρό κλονισμό, ιδίως από τρόμο, ο αμφιβληστροειδής ενεργεί ως φωτογραφική πλάκα και ο οφθαλμός είναι σε θέση να διατηρεί την τελευταία εικόνα.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 16/12/1924…
Tags
Back to top button