Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο διάσημος ραβδοσκόπος Lambert που έψαχνε να βρει νερό στην Αθήνα, το 1929…

Στις 13 Νοεμβρίου του 1929, ο διάσημος ραβδοσκόπος A. Lambert, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελο Τανάγρα, ενός νευρολόγου ιατρού και τεσσάρων μέντιουμ, μετέβησαν στην περιοχή της Κολοκυνθούς, με σκοπό να διεξάγουν πειράματα ραβδοσκοπίας.

Ο Lambert είχε την εξαιρετική ικανότητα να αισθάνεται πού ακριβώς υπάρχουν κοιτάσματα νερού κάτω από τα πόδια του. Προχωρούσε με σταθερά βήματα, κρατώντας πάνω στο στήθος του δύο ελάσματα χαλύβδινα, δεμένα στην άκρη τους, που σχημάτιζαν οξεία γωνία.

Μόλις ο Lambert έφτανε στο σημείο, όπου αισθανόταν την ύπαρξη του νερού, η κορυφή της γωνίας άρχιζε να κινείται. Μάλιστα, είχε μεταβεί σε πολλές περιοχές, προκειμένου να εξακριβώσει την ακριβή τοποθεσία του πολύτιμου αυτού στοιχείου και να βοηθήσει τους κατοίκους να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους για νερό.

Στην περιοχή της Κολοκυνθούς, δύο οικογένειες παρακάλεσαν τον ραβδοσκόπο να τους βοηθήσει, ώστε να διαπιστώσουν αν υφίστατο νερό στο υπέδαφος των σπιτιών τους. Η εξέταση του Lambert ήταν αρνητική.

Ο ραβδοσκόπος δοκίμασε και τις ικανότητες των τεσσάρων μέντιουμ, που πλαισίωναν την ομήγυρη, να βρουν με τα πνευματικά τους χαρίσματα κοιτάσματα νερού, αλλά με μικρά αποτελέσματα. Εξήγησε πως απαιτούνταν συστηματική εξάσκηση, ώστε να κατορθώσει ένα μέντιουμ να αισθανθεί το υγρό στοιχείο μέσα στο υπέδαφος.

Ο Lambert προσπάθησε να ερμηνεύσει το ξεχωριστό του ταλέντο, λέγοντας ότι το ύδωρ επιδρούσε ραδιενεργητικά στο νευρικό του σύστημα κι αυτό, με τη σειρά του, επηρέαζε το έλασμα, το οποίο βαστούσε στα χέρια του κι έτσι, εκτελούσε ασυνειδήτως ελαφρές κινήσεις.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», στις 14/11/1929…

Tags
Back to top button