Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο Αδάμ και η Εύα έφτασαν στη Γη με διαστημόπλοιο;

Η Εύα κι ο Αδάμ κατέβηκαν στη Γη από τον Παράδεισο, μέσα σ’ ένα διαστημόπλοιο, σαν εκείνο που εκτόξευσαν οι Αμερικανοί το 1961, δηλαδή παρόμοιο με το «Gemini».

Αυτό τουλάχιστον ισχυριζόταν ο Ιταλός συγγραφέας Πιέτρο Ριβάλτα, όπως το ανέπτυσσε στο βιβλίο του «Η Θεωρία της Συνέχειας», που επρόκειτο να εκδοθεί στη Ρώμη, ωσάν απάντηση στην περίφημη «Θεωρία της Σχετικότητας» του Αϊνστάιν.

Δεν ήταν λίγοι οι επιστήμονες, που μοιράζονταν την ίδια άποψη με τον Ριβάλτα. Ο πιο γνωστός ανάμεσά τους, ο Σοβιετικός αστρονόμος και αστροφυσικός, Iosif Shklovsky, πρόβαλε επιχειρήματα σχετικά με την πιθανότητα οι πρωτόγονοι άνθρωποι να είχαν έρθει σε επαφή με εξωγήινες οντότητες, που είχαν κάποτε επισκεφτεί τον πλανήτη μας.

Ο Ριβάλτα υποστήριζε ότι οι Πρωτόπλαστοι, συνοδεία μερικών συντρόφων τους, κατέφτασαν στη Γη μέσα σ’ ένα προηγμένο διαστημόπλοιο πριν από 15.000 χρόνια. Ο αστρικός τους στόλος, όμως, αποτελούνταν κι από άλλα διαστημόπλοια, τα οποία μετέφεραν διάφορα πλάσματα, όπως δεινόσαυρους και κροκόδειλους, έντομα και μικρόβια.

Όπως εξηγούσε ο ίδιος, στήριζε την παράξενη θεωρία του σε μια αλγεβρική εξίσωση. Η εξίσωση αυτή, σε γενικές γραμμές, είχε ως εξής: Διάφοροι γαλαξίες φέρουν εποχές γονιμότητας. Σε μια τέτοια εποχή, εμφανίστηκαν ο Αδάμ και η Εύα, όπως μετέπειτα τους ονόμασε το ανθρώπινο γένος.

Ζούσαν σε έναν φερόμενο Παράδεισο, που ήταν η αγαπημένη τους πατρίδα, αλλά όταν κατέφτασε ο κοσμικός χειμώνας, τότε αναγκάστηκαν να αλλάξουν αστρικό σύστημα, προκειμένου να επιβιώσουν. Έτσι, κατέβηκαν στη Γη κι εγκαταστάθηκαν εκεί. Από τότε, άρχισε να δημιουργείται και να αναπτύσσεται η ανθρώπινη φυλή.

Προφανώς, οι μακρινοί μας πρόγονοι διέθεταν τις τεχνολογικές γνώσεις, την επιστημονική κατάρτιση, αλλά και την υποδομή, ώστε να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο ταξίδι στο αχανές Διάστημα.

Κατά τους υπολογισμούς του Ιταλού συγγραφέα, σε 7.000 χρόνια περίπου, εμείς οι άνθρωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το ηλιακό μας σύστημα και να αναζητήσουμε έναν καινούριο πλανήτη, σε έναν νέο γαλαξία, όπως ακριβώς έγινε με τον Αδάμ και την Εύα.

Επομένως, από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, μια άλλη αλγεβρική εξίσωση θα αρχίσει να ισχύει, οδηγώντας το ανθρώπινο γένος σε ένα καινοφανές, αλλά απροσδιόριστο μέλλον.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», στις 01/08/1966…

Tags
Back to top button