Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Μυστηριώδης συσκευή αναβίωσης πτωμάτων…

Τον Δεκέμβριο του 1929, πρωτοφανή πειράματα για την εποχή διεξάγονταν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Σκοπός των καταπληκτικών και καινοτόμων πειραμάτων ήταν η κατασκευή μιας συσκευής αναβίωσης πτωμάτων.

Η εκτέλεση των πρώτων πειραμάτων θύμιζαν περισσότερο φαντασιώδη μυθεύματα, παρά άσκηση ιατρικής τέχνης. Στην κοιλιακή χώρα ανθρώπινων πτωμάτων εισήχθη αντλητική συσκευή, η οποία προκαλούσε τεχνητή αναπνοή. Ταυτοχρόνως, ενεχύθη διάλυμα μαγειρικού άλατος μέσα σε αιμοφόρα αγγεία. Τα αποτελέσματα υπήρξαν συγκλονιστικά.

Δεν προκλήθηκε πλήρης αναβίωση του πτώματος, προφανώς. Πάντως, το πρόσωπο του νεκρού απέκτησε χροιά ζωντανού ανθρώπου, παρά το γεγονός ότι υπήρξε προ πολλού παγωμένο. Τα διάφορα τραύματα φαίνονταν να επουλώνονται αργά και η κυκλοφορία του αίματος είχε αποκατασταθεί με τη χρήση τεχνητών μέσων.

Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μηχανική αναπνοή προκαλούσε στο πτώμα μετακινήσεις του αίματος και ότι, μάλιστα, μετά θάνατον, ήταν δυνατό να επαναφερθεί έως και η αναπνοή των ιστών.

Με το συγκεκριμένο πείραμα εξακριβώθηκε ότι επανέρχεται αερισμός στους πνεύμονες, η κυκλοφορία του αίματος αποκαθίσταται, εισάγεται οξυγόνο και εξάγεται διοξείδιο του άνθρακα.

Οι γιατροί που συμμετείχαν στο πείραμα, αμέσως συνειδητοποίησαν ότι η εν λόγω εφεύρεση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους που υπήρξαν θύματα ατυχημάτων και μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα, θα μπορούσε να τους επαναφέρει στη ζωή.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», στις 07/12/1929…

Tags
Back to top button