Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Μυστικές πνευματιστικές συγκεντρώσεις στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ…

Το 1952, ο διεθνής Τύπος ασχολούνταν εντόνως με την ιδιωτική ζωή της τότε νεαρής Βασίλισσας της Αγγλίας, Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Βασίλισσα Ελισάβετ, ευρισκόμενη σε κύκλο επίσημων προσκεκλημένων, ανακοίνωσε ότι τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα της, Γεωργίου Στ’, είδε στον ύπνο της μια γυναίκα ωραιότατη, η οποία την πληροφόρησε ότι πολύ σύντομα θα γινόταν Βασίλισσα της Αγγλίας και ότι η Μεγάλη Βρετανία, κάτω από το στέμμα της, θα γνώριζε τόση δόξα, όση και την εποχή της Βασίλισσας Βικτωρίας.

Η ανακοίνωση αυτή της Ελισάβετ, όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε τεράστια αίσθηση στους επίσημους προσκεκλημένους της και ιδιαιτέρως, στον λαό.

Όμως, λίγες ημέρες αργότερα, διαδόθηκε ευρύτατα ότι δεν επρόκειτο περί ονείρου, αλλά περί πνευματιστικής συγκέντρωσης και ότι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λάμβαναν χώρα πνευματιστικές συνεδρίες, τις οποίες διηύθυνε ένας ιερωμένος και επίλεκτο μέλος της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Μάλιστα, ο γαλλικός και γερμανικός Τύπος έγραφαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ελισάβετ ασχολούνταν σοβαρά με τον πνευματισμό. Από την παιδική της ηλικία ακόμη, παρά τις παρατηρήσεις των γονιών της, οργάνωνε μυστικές πνευματιστικές συγκεντρώσεις.

Κατά τους ισχυρισμούς ορισμένων αριστοκρατικών κύκλων του Λονδίνου, η ροπή της νεαρής Ελισάβετ προς τον πνευματισμό είχε καταντήσει μεγάλο πάθος και πολλοί ήταν εκείνοι που προβληματίζονταν, αν αυτό θα αποτελούσε τροχοπέδη και θα την έκανε να παραμελήσει τα ουσιώδη βασιλικά της καθήκοντα.

Εν τούτοις, το φιλικό της περιβάλλον έσπευδε να δικαιολογήσει αυτή τη μανία της, υπενθυμίζοντας στους αδαείς επικριτές της ότι όλοι οι Εστεμμένοι της Μεγάλης Βρετανίας ασχολούνταν κατά καιρούς με τον πνευματισμό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 23/11/1952…

Tags
Back to top button