Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Mεγάλη ανακάλυψη: Βρήκαν 17 άθικτες μούμιες από τον καιρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Πτολεμαίου

Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται να ενώσει κομμάτια της Ιστορίας κανακαλύφθηκαν κοντά στην πόλη Μίνια στην κοιλάδα του Νείλου από Αιγύπτιους αρχαιολόγους.

Ο υπουργός αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κάνει λόγο για ένα πολύ σημαντικό εύρημα που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του τουρισμού.

Οι αρχαίοι τάφοι βρέθηκαν θαμμένοι οκτώ μέτρα κάτω από το έδαφος και εντός τους υπήρχαν πήλινες σαρκοφάγοι και πάπυροι με αιγυπτιακοί γραφή. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν έξι σαρκοφάγοι, δύο πήλινα φέρετρα, δύο πάπυροι και ορισμένα αγγεία.

Οι μούμιες δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιηθεί χρονικά, ωστόσο, εκτιμάται πως χρονολογούνται στην ελληνιστική περίοδο, όταν είχε φτάσει στη χώρα ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως υποστηρίζει ένας φοιτητής αρχαιολογίας που συμμετείχε στις έρευνες.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος ανέφερε πως μπορούσαν να δουν ένα μέρος από τις μούμιες, υποστηρίζοντας πως το εύρημα είναι πολύ μεγαλύτερο με το έργο να βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο.

Tags
Back to top button