Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Μας τέλειωσαν οι «πρόσφυγες» - Τώρα έρχονται οι μετανάστες λόγω κλιματικής αλλαγής! – Ετοιμαστείτε

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο πλανήτη μας εμφανίζονται ικανές να οδηγήσουν 216 εκατομμύρια ανθρώπους στην μετανάστευση μέχρι το 2050.

Το ινστιτούτο με έδρα την Ουάσιγκτον δημοσίευσε σήμερα μια έκθεση, που συμπληρώνει την πρώτη έκθεση αυτού του είδους, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το 2018 και επικεντρωνόταν εκείνη την περίοδο σε τρεις περιοχές του κόσμου: την υποσαχάρια Αφρική, τη νότια Ασία και τη Λατινική Αμερική. Προέβλεπε τότε 143 εκατομμύρια «κλιματικούς μετανάστες» έως το 2050 για αυτές τις αναπτυσσόμενες περιοχές.

Αυτή τη φορά, η Παγκόσμια Τράπεζα πρόσθεσε άλλες τρεις περιοχές: την ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, τη βόρεια Αφρική όπως και μια περιοχή που αποτελείται από την ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία, προκειμένου να αναπτύξει «μια παγκόσμια εκτίμηση», εξήγησε ο Γιούργκεν Φόγκελε, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, σε αυτήν την έκθεση.

«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτή η πρόβλεψη δεν είναι δεδομένη», σχολίασε.

«Εάν οι χώρες αρχίσουν τώρα να μειώνουν τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις αποκλίσεις αναφορικά με την ανάπτυξη, να αποκαθιστούν τα ζωτικής σημασίας οικοσυστήματα και να βοηθούν τους ανθρώπους να προσαρμόζονται, η κλιματική μετανάστευση θα μπορούσε να μειωθεί κατά περίπου 80%, στους 44 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2050», υπογράμμισε.

Αντιθέτως, χωρίς τη λήψη αποφασιστικής δράσης, θα υπάρξουν «hotspots» κλιματικής μετανάστευσης, προειδοποίησε, με σημαντικές επιπτώσεις για τις χώρες υποδοχής, που δεν είναι συχνά καλά προετοιμασμένες στο να υποδεχθούν πολλούς επιπλέον μετανάστες.

«Η πορεία των κλιματικών μεταναστεύσεων κατά τη διάρκεια του προσεχούς μισού αιώνα εξαρτάται από τη συλλογική δράση μας στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο Φόγκελε, απευθύνοντας έκκληση να υπάρξει δράση «τώρα».

Προς το παρόν, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι έως το 2050, η υποσαχάρια Αφρική θα μπορούσε να δει έως 86 εκατομμύρια κλιματικούς μετανάστες, η ανατολική Ασία και ο Ειρηνικός 49 εκατομμύρια, η νότια Ασία 40 εκατομμύρια, η βόρεια Αφρική 19 εκατομμύρια, η Λατινική Αμερική 17 εκατομμύρια , η ανατολική Ευρώπη και η κεντρική Ασία, 5 εκατομμύρια.

Tags
Back to top button