Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Μ. Βρετανία: Εντοπίστηκαν τεκμήρια της εισβολής του Ιούλιου Καίσαρα

Στο «φως» έφερε η αρχαιολογική σκαπάνη τεκμήρια που ίσως υποδεικνύουν το σημείο όπου έλαβε χώρα η πρώτη ρωμαϊκή εισβολή στην Μεγάλη Βρετανία από τον Ιούλιο Καίσαρα το 55 π.Χ που είναι ένα ιστορικό γεγονός, γνωστό από περιγραφές του Τάκιτου, του Κικέρωνα και του ίδιου του Ιούλιου Καίσαρα.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Ιndependent, παρά την πολυάριθμη δύναμη των Ρωμαίων λεγεωνάριων από 800 πλοία, κανένα αρχαιολογικό τεκμήριο της επίθεσης ή λείψανα δεν βρέθηκαν ποτέ. Σήμερα όμως, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε από τύχη --από μια ανασκαφή που έγινε ενόψει της κατασκευής ενός νέου δρόμου στο Κεντ--στο φως αυτό που θεωρείται η πρώτη αδιάσειστη απόδειξη της εισβολής.

Αρχαιολόγοι από το πανεπιστήμιο του Λέστερ και από το Συμβούλιο της κομητείας του Κεντ ανακάλυψαν μια τάφρο και ένα ακόντιο στο Έμπσφλιτ, ένα χωριό στο Άιλ οφ Θάνετ. Το σχήμα της τάφρου στο Έμπσφλιτ είναι παρεμφερές με τα ρωμαϊκά οχυρά στην Αλεσία της Γαλλίας, όπου πραγματοποιήθηκε μια αποφασιστική μάχη στη διάρκεια του Γαλατικού Πολέμου το 52 π.Χ.

Οι ειδικοί επίσης ανακάλυψαν ότι η γειτονική περιοχή Πέγκγουελ Μπέι είναι ένας από τους ελάχιστους γειτονικούς όρμους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν έναν τόσο μεγάλο στόλο. Και η μορφολογία του εδάφους της περιοχής ταιριάζει με τις παρατηρήσεις που έκανε ο ίδιος ο Καίσαρας.

Μέχρι σήμερα το Θάνετ δεν είχε ποτέ θεωρηθεί ότι αποτέλεσε τον τόπο που κατέπλευσε ο ρωμαϊκός στόλος γιατί μέχρι τον Μεσαίωνα διαχωριζόταν από την ηπειρωτική χώρα μέσω του Καναλιού του Γουέινσταμ. Οι περισσότεροι ιστορικοί θεωρούσαν ότι είχε συμβεί στο Ντιλ, το οποίο βρίσκεται νότια του όρμου Πέγκγουελ

Tags
Back to top button