Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κιλιντσάρογλου: Βέβαιος για σαρωτική νίκη του στις εκλογές - "Θα βγω με 60%"

Σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός έχει αγγίξει την πλειοψηφία των Τούρκων πολιτών και ενώ μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κιλιντσάρογλου και Ερντογάν ο πρώτος, δεσμεύθηκε να ενισχύσει την αγοραστική ικανότητα των πολιτών.


Πεπεισμένος πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουν οι τουρκικές εκλογές στον β' γύρο, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τονίζοντας πως θα συγκεντρώσει 60% από τις 14 Μαΐου και θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της Τουρκίας.

«Οι εκλογές της 14ης Μαΐου δεν θα φτάσουν στον δεύτερο γύρο, θα τελειώσουν στον πρώτο γύρο. Θα εκλεγώ ο 13ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας με το 60% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Έχω εμπιστοσύνη στους νέους. Αυτοί θα αποφασίσουν για την τύχη των εκλογών. Πάνω από 5 εκατομμύρια νέοι θα πάνε για πρώτη φορά στις κάλπες και θα ψηφίσουν. Αυτοί οι νέοι δεν είναι ικανοποιημένοι με την τρέχουσα κατάσταση. Θα πάρουμε την πλειοψηφία και στη βουλή και θα φέρουμε και το ενισχυμένο κοινοβουλευτικό σύστημα», είπε ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στην Τουρκία, μιλώντας στην εφημερίδα Sozcu.

Επιπλέον, ο Κιλιτσντάρογλου δεσμεύτηκε πως θα απολύσει όλους τους διεφθαρμένους αξιωματούχους «από το πρωί της 15ης Μαΐου, θα γίνουν ρυθμίσεις στη γραφειοκρατία και θα δημιουργηθεί ένα προεδρικό υπουργικό συμβούλιο όπου θα διοριστούν Υπουργοί εκτός του κοινοβουλίου μέχρι να ψηφιστεί το κοινοβουλευτικό σύστημα».

«Σήμερα, υπάρχουν κομματικοί γραφειοκράτες σε κρατικά πόστα. Έχουν διεισδύσει στην πολιτική σε κάθε τομέα. Αφού αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, πρώτα από όλα θα απολυθούν οι μεσάζοντες σε βρώμικες δουλειές και όσοι είναι υπηρέτες του παλατιού και όχι του κράτους», τόνισε.

Για την οικονομία της χώρας, ανέφερε πως «γνωρίζουμε ότι και η οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Θυσιάζουν την Τουρκία, τον λαό μας και το μέλλον μας για να παραμείνουν στην εξουσία. Η Κεντρική Τράπεζα έγινε το χρηματοκιβώτιο του Παλατιού. Χρειαζόμαστε ένα χρόνο για να τα καταφέρουμε».

Σε άλλο σημείο της συνάντευξης, επισήμανε πως «σε μια χώρα 85 εκατομμυρίων κατοίκων, 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από κρατική βοήθεια και το κράτος παρέχει βοήθεια σε 5 εκατομμύρια νοικοκυριά. 20 εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν με ανοιχτές παλάμες, έχει χαθεί η αγοραστική τους δύναμη. Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα της επιβίωσης. Οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε κρεμμύδια σε αυτή τη χώρα, οι πολίτες δεν έχουν αγοραστική δύναμη. Ο λαός καταδικάστηκε στην πείνα και τη φτώχεια».
 

Tags
Back to top button