Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Καφές και τσιγάρο: Έρευνα δείχνει τι προκαλεί αυτός ο συνδυασμός

Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από μια πρωινή συνήθεια: Οι χημικές ενώσεις στους καβουρδισμένους κόκκους καφέ μπορεί να βοηθήσουν στην ελάφρυνση των επιπτώσεων της πρωινής λαχτάρας για νικοτίνη, ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Σε μια μελέτη βασισμένη σε κύτταρα, οι ερευνητές εντόπισαν δύο ενώσεις στον καφέ που επηρεάζουν άμεσα ορισμένους υψηλής ευαισθησίας υποδοχείς νικοτίνης στον εγκέφαλο. Στους καπνιστές, αυτοί οι εγκεφαλικοί υποδοχείς μπορεί να είναι υπερευαίσθητοι μετά από μια νύχτα στέρησης νικοτίνης.

Τα πρόσφατα δημοσιευμένα ευρήματα δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί σε ανθρώπους, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα προς την καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο καφές και το τσιγάρο επηρεάζουν τους υποδοχείς νικοτίνης στον εγκέφαλο, δήλωσε ο δρ. Roger L. Papke, καθηγητής φαρμακολογίας στο UF College of Medicine.

Υγεία: 10 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις πριν τον ύπνο

Η καφεΐνη είναι το συστατικό του καφέ που δίνει μια καλή ώθηση… αφύπνισης για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά οι καπνιστές μπορεί να πάρουν άλλου είδους ώθηση.

“Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει η καφεΐνη το πρωί, αλλά υπάρχουν άλλα μόρια στον καφέ που μπορεί να εξηγήσουν το γιατί οι καπνιστές θέλουν οπωσδήποτε να πίνουν και καφέ”, είπε ο δρ. Papke.

Οι ερευνητές εφάρμοσαν ένα σκούρο καβουρδισμένο διάλυμα καφέ σε κύτταρα που εκφράζουν έναν συγκεκριμένο ανθρώπινο υποδοχέα νικοτίνης. Μια οργανική χημική ένωση στον καφέ μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της δυσλειτουργίας των υποδοχέων νικοτίνης. Αυτό οδηγεί σε λαχτάρα για νικοτίνη στους καπνιστές, κατέληξαν οι ερευνητές.

Τα ευρήματα οδήγησαν τον δρ. Papke σε μια ευρύτερη υπόθεση: Μία από τις ενώσεις του καφέ, γνωστή ως n-MP, μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της πρωινής λαχτάρας για νικοτίνη.

Υγεία: Κερατοειδής χιτώνας από κολλαγόνο χοίρου αποκατέστησε την όραση σε τυφλούς ανθρώπους

Ο δρ. Papke είπε ότι του κίνησε το ενδιαφέρον η ιδέα ότι οι καπνιστές που εξαρτώνται από τη νικοτίνη συνδέουν το κάπνισμα με τον καφέ το πρωί και το αλκοόλ το βράδυ. Αν και η επίδραση του αλκοόλ στους υποδοχείς νικοτίνης στον εγκέφαλο έχει ερευνηθεί διεξοδικά, η αλληλεπίδραση των υποδοχέων με τον καφέ έχει μελετηθεί λιγότερο.

«Πολλοί αναζητούν καφέ το πρωί λόγω της καφεΐνης. Αλλά μήπως ο καφές κάνει και κάτι άλλο στους καπνιστές; Θέλαμε να μάθουμε εάν υπήρχαν άλλα πράγματα στον καφέ που επηρέαζαν τους υποδοχείς νικοτίνης του εγκεφάλου», είπε ο δρ. Papke.

Τα ευρήματα, είπε, παρέχουν μια καλή βάση για μελλοντικές συμπεριφορικές έρευνες, που θα μπορούσαν να μελετήσουν περαιτέρω τη στέρηση νικοτίνης σε ζωικά μοντέλα.

Tags
Back to top button