Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Iσραήλ-Παλαιστίνη: Η αλλαγή... δεδομένων από το 1946 και μετά (φωτό)

Ισραήλ και Παλαιστίνη μάχονται για πολλά χρόνια για το ίδιο κομμάτι γης. Ένα κομμάτι γης για το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι και έχουν εγκαταλείψει τον τόπο τους ακόμα περισσότεροι.

Στο πέρασμα των χρόνων οι αναζωπυρώσεις ήταν συχνές και οι αιματοχυσίες μια θλιβερή πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που παίζεται ένα σκληρό διπλωματικό πόκερ στις πλάτες των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους σε αυτή την αρχαία ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη.

Άλυτα παραμένουν μέχρι και σήμερα ζητήματα όπως η κατανομή των φυσικών πόρων, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες και οι οικισμοί των Ισραηλινών.

Σε διάστημα σχεδόν 60 ετών (από το 1946 έως το 2010) το Ισραήλ έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της παλαιστινιακής γης, όπως φαίνεται πολύ χαρακτηριστικά στον παρακάτω χάρτη.

Tags
Back to top button