Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Ιερουσαλήμ: Η πρόσφατη ανακάλυψη «βιβλικού» ναού αναμένεται να ρίξει «φως» στην ιστορία της πόλης (φώτο)

Η ανακάλυψη του «βιβλικού» του ναού Τελ Μότζα, το 2012, ίσως ρίξει περισσότερο φως στην ιστορίας της Ιερουσαλήμ, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Οι αρχαιολόγοι των Πανεπιστημίων, μαζί με τους συναδέλφους τους από την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, ανακάλυψαν το συγκρότημα του ναού Τελ Μότζα και μια δομή κάτω από αυτό το 2012. Ο ναός πήρε το όνομά του από τη βιβλική πόλη Μότζα.

Οι επιστήμονες βρήκαν στην εν λόγω περιοχή ειδώλια σε σχήμα αλόγων, άλλων ζώων και ανθρώπους και έτσι οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν από μια αρχαία λατρεία.

Υποστήριξαν ότι οι ανακαλύψεις αποδεικνύουν ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλοι «ιεροί» ναοί εκτός από τον φημισμένο Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της κατάκτησης της Ιερής Πόλης από τους Βαβυλώνιους μεταξύ 587 και 586 π.Χ..

Η Σούα Κίλεβιτζ, διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, δήλωσε σύμφωνα με το Fox News:

«Εάν ναι, θα μπορούσε ο άλλος αυτός ναός να αποτελέσει μέρος του διοικητικού συστήματος της Ιουδαίας; Η Αγία Γραφή αναφέρει λεπτομερώς τις θρησκευτικές μεταρρυθμίσεις του βασιλιά Εζεκία και του βασιλιά Ιωσία, οι οποίες εδραίωσαν τις πρακτικές λατρείας στο Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ και εξάλειψαν την πολιτισμική δραστηριότητα πέρα από τα σύνορά της».

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Όντετ Λίπσεβιτς, υποστήριξε:

«Παρά τις βιβλικές αφηγήσεις που περιγράφουν τις μεταρρυθμίσεις του Εζεκία και του Ιωσία, υπήρχαν ιεροί ναοί στην Ιουδαία εκτός από τον επίσημο ναό στην Ιερουσαλήμ. Οι μέχρι στιγμής ανακαλύψεις μας έχουν αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τις θρησκευτικές πρακτικές των Ιουδαίων».

Tags
Back to top button