Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΗΠΑ: Startup θέλει να τοποθετήσει μια φάρμα διακομιστών στη Σελήνη

Σκοπός της εταιρείας είναι να παρέχει τις υπηρεσίες της στις μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι και, ενδεχομένως, να διαφυλάξει την ανθρώπινη γνώση, σύμφωνα με το

Η εταιρεία πιστεύει ότι η Σελήνη είναι ένα ασφαλέστερο μέρος για την αποθήκευση σημαντικών πληροφοριών, περισσότερο και από το Παγκόσμιο Θησαυροφυλάκιο Σπόρων του Σβάλμπαρντ στη Νορβηγία.

«Αν δεν το κάνουμε αυτό, τι θα συμβεί με τα δεδομένα μας στη Γη;» δήλωσε στον ιστότοπο «The Register», ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Lonestar Data Holdings, Κρίστοφερ Στοτ. «Η τράπεζα σπόρων πλημμύρισε λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Είναι επίσης ευάλωτη σε άλλες καταστροφές, όπως ο πόλεμος ή οι κυβερνοεπιθέσεις», τόνισε ο Στοτ.

Ένα βασικό πλεονέκτημα της αποθήκευσης δεδομένων στη Σελήνη, λέει η εταιρεία, είναι ότι η κοντινή της πλευρά είναι πάντα στραμμένη προς τη Γη, καθιστώντας τις επικοινωνίες σχετικά απλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία λειτουργεί ήδη τον πρώτο διακομιστή διαδικτύου στον κόσμο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Διάστημα: Έρχεται η πιο μεγάλη «καταιγίδα μετεώρων» - Που θα είναι ορατή

Η Lonestar έχει υπογράψει σύμβαση με τη χρηματοδοτούμενη από τη NASA αεροδιαστημική εταιρεία Intuitive Machines για την εκτόξευση νέων τεχνολογιών στη Σελήνη στο πλαίσιο του προγράμματος Commercial Lunar Payload Services της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η Intuitive Machines θα στείλει το σκάφος προσεδάφισης Nova-C στη Σελήνη για την πρώτη του αποστολή, στα τέλη του 2022. Η Lonestar θα εκτελέσει μια δοκιμή μόνο με λογισμικό, αποθηκεύοντας ένα μικρό μέρος δεδομένων στο υλισμικό του σκάφους. Η αποστολή IM-1 αναμένεται να διαρκέσει μία σεληνιακή ημέρα, που ισοδυναμεί με δύο εβδομάδες στη Γη.

Η δεύτερη αποστολή, η IM-2, είναι πιο φιλόδοξη. Η Intuitive Machines σχεδιάζει να στείλει ένα άλλο σκάφος προσεδάφισης Nova-C στον νότιο Πόλο της Σελήνης μεταφέροντας διάφορα κομμάτια εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων το τρυπάνι PRIME-1 της NASA για τους πάγους και ένα φασματόμετρο, καθώς και το πρώτο πρωτότυπο υλικού της Lonestar: μια συσκευή βάρους ενός κιλού με 16 terabytes μνήμης. Η IM-2 αναμένεται να εκτοξευθεί το 2023.

Διάστημα: Απόκοσμοι ήχοι από το βόρειο Σέλας ακούγονται ακόμα κι όταν δεν είναι ορατό

Ωστόσο, η εταιρεία έχει ακόμη πολλά εμπόδια να ξεπεράσει, όπως η ομαλή προσγείωση στη Σελήνη η οποία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη. Θα πρέπει επίσης να λάβει υπόψη τις αφιλόξενες συνθήκες που επικρατούν στη σεληνιακή επιφάνεια, καθώς και την κοσμική ακτινοβολία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Lonestar σχεδιάζει να αποθηκεύσει τα κέντρα δεδομένων της μέσα σε σωλήνες λάβας, οι οποίοι θα μπορούσαν να παρέχουν ένα πολύ πιο σταθερό περιβάλλον.

 

Tags
Back to top button