Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η σχέση του Βικτοριέν Σαρντού με τον Πνευματισμό…

Ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας Βικτοριέν Σαρντού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Le Figaro” το 1897, δήλωνε ότι καυχιόταν, διότι ήταν ένας από τους πρόδρομους του μέχρι τότε Πνευματισμού.Αν ο περίφημος δραματογράφος πραγματευόταν σοβαρά το θέμα στο νέο του έργο με τίτλο “Πνευματισμός”, το οποίο επρόκειτο να ανέβει την προσεχή άνοιξη στο θέατρο, με πρωταγωνίστρια την περίφημη ηθοποιό Σάρα Μπερνάρ, δεν ήταν ακόμη γνωστό. Αλλά τα λεχθέντα του συγγραφέα έτειναν στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο να γελοιοποιήσει το θέμα.Πολλά γαλλικά βιβλία περί Πνευματισμού ανέφεραν ότι πριν γίνει διάσημος ως δραματογράφος ο Σαρντού, υπήρξε πνευματιστής και ότι, χωρίς γνώσεις ζωγραφικής, ζωγράφισε εμπνεόμενος από το πνεύμα του Bernard Palissy δύο έργα, την “Οικία του Ζωροάστρου” και την “Οικία του Μότσαρτ”.Σχετικά με το θέμα, ο ανταποκριτής μιας λονδρέζικης εφημερίδας στο Παρίσι εκείνη την εποχή, έγραφε τα εξής:“Χωρίς να θέσουμε εν αμφιβόλω την καλή πίστη του κυρίου Σαρντού, παρατηρούμε ότι ο Μάγος Παπύς (Papus), του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Δρ. Encausse, ομολόγησε ότι μεταξύ δέκα υπνωτιζομένων ή πνευματιζομένων, οι οκτώ είναι αγύρτες και απατεώνες που γελούν με την ευπιστία του κοινού, αν και υπάρχουν και ειλικρινείς πνευματιζόμενοι.”Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 03/01/1897…
Tags
Back to top button