
Υλικά συνταγής
8 μελιτζάνες φλάσκες
6 ώριμες ντομάτες (5 ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και 1 κομμένη σε ροδέλες)
8 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο (για τα κρεμμύδια)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
½ κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε, ξεκινώντας από το κοτσάνι (χωρίς να καθαρίσουμε κι αυτό) κάθετα και ξανά προς το κοτσάνι από την άλλη πλευρά. Τις κόβουμε κατά μήκος σαν βαρκάκια. Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό, λίγο αλάτι και το χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα μέσα στο νερό.