
Υλικά συνταγής
1 φλιτζ. φακές
1 φλιτζ. ρύζι μπονέτ
2 φλιτζ. σπανάκι (αφού καθαριστεί)
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα λιωμένη
1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε κοχλάζον αλατισμένο νερό, βράζουμε τις φακές για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα με το πόσο βραστερές είναι). Τις σουρώνουμε.