Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η ραβδομαντεία και τα μυστήριά της…

Η ραβδομαντεία είναι η ανακάλυψη ύδατος με τη χρήση μιας ράβδου. Τη δεκαετία του 1920, η ραβδομαντεία είχε εξαπλωθεί ευρέως στην Αγγλία, όπου είχε μετατραπεί σχεδόν σε επιχείρηση.

Αυτός ο τρόπος εντοπισμού ύδατος είχε την πηγή του στην αστρολογία και στην ενόραση. Το 1938, υπήρχαν στη Μεγάλη Βρετανία περίπου πενήντα εταιρείες ανόρυξης φρεάτων, οι οποίες απασχολούσαν στο προσωπικό τους και ειδικούς ανθρώπους, τους ραβδοσκόπους, ώστε να ανακαλύψουν σημεία συγκέντρωσης νερών.

Επαγγελματίες ραβδοσκόποι υπήρχαν περίπου διακόσιοι σ’ ολόκληρη την Αγγλία και η πληρωμή τους κυμαινόταν μεταξύ πέντε και πενήντα λιρών για κάθε απόπειρα αναζήτησης υδάτων. Όμως, κατά βάσιν, οι ερασιτέχνες ήταν πολύ περισσότεροι.

Ένας ραβδοσκόπος, λοιπόν, κρατούσε στα χέρια του ένα χλωρό κλωνάρι λεπτοκαρυάς, ιτιάς ή άλλου δέντρου, ή μια λεπτή χάλκινη ράβδο σε σχήμα V ανεστραμμένη ή και ένα κομμάτι μπανέλας.

Καθώς περνούσε από το σημείο όπου βρισκόταν συσσωρευμένο νερό, το κλωνάρι ή η χάλκινη ράβδος κινούνταν προς τα πάνω και ταυτοχρόνως, ο ραβδοσκόπος καταλαμβανόταν από ένα περίεργο συναίσθημα.

Ο Άγγλος ραβδοσκόπος Τσαρλς Γκρέιβς έγραφε:

Σύμφωνα με τον ραβδοσκόπο Τσαρλς Γκρέιβς, υπήρχε επιστημονική εξήγηση του φαινομένου της ραβδομαντείας, που ήταν η εξής:

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 29/10/1938…

Tags
Back to top button