Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η προαίσθηση που αναστάτωσε τα αθηναϊκά κοσμικά σαλόνια, το 1928…

Τον Ιανουάριο του 1928, οι ελληνικές εφημερίδες ασχολούνταν με ένα παράξενο περιστατικό, μια καταπληκτική προαίσθηση, όπως την αποκαλούσαν.Συγκεκριμένα, δεκαπέντε περίπου ημέρες πριν από τον θάνατο του Ανδρέα Πεσμαζόγλου, μια παρέα επιφανών Αθηναίων της εποχής, αποτελούμενης από την κυρία Λίνα Μαυρομιχάλη, τον κύριο Χαλκοκονδύλη, τον δικηγόρο κύριο Ταβουλαρίδη και τη δεσποινίδα Παλμύρα Χονδροδήμου, περνούσαν μαζί ξέγνοιαστα το απόγευμά τους.Κάποια στιγμή, η δεσποινίδα Παλμύρα προσπαθούσε να τηλεφωνήσει στην κυρία Ασπασία Χαλκοκονδύλη, για να μάθει γιατί είχε καθυστερήσει να έρθει στη συνάντησή τους. Αλλά την ώρα που βαστούσε το ακουστικό του τηλεφώνου, άκουσε μια αλλόκοτη φωνή να την ενημερώνει με τόνο αυστηρό και άτεγκτο, δίχως καμιά συγκίνηση στη χροιά της, πως πέθανε ο κύριος Πεσμαζόγλου.Η νεαρή γυναίκα, ξαφνιασμένη, ρώτησε τη φωνή να μάθει περί τίνος Πεσμαζόγλου επρόκειτο, αλλά δεν έλαβε καμία απολύτως απάντηση. Τότε, κατάπληκτη από το σοκαριστικό μαντάτο, που το έλαβε με τον πλέον αφύσικο τρόπο, πέταξε κάτω το ακουστικό και ενημέρωσε την ομήγυρη για το περίεργο συμβάν, τη στιγμή που εισερχόταν στο σαλόνι και η κυρία Ασπασία Χαλκοκονδύλη.Ευθύς, ο κύριος Χαλκοκονδύλης έφυγε βιαστικά, φανερά αναστατωμένος και μετέβη στα γραφεία της εφημερίδας “Νέα Ημέρα”, που ανήκε στον αδελφό του, για να ρωτήσει αν είχε καταφτάσει κάποια έκτακτη είδηση που αφορούσε στον θάνατο του Πεσμαζόγλου. Εκεί πληροφορήθηκε πως δεν υπήρχε τίποτε το σχετικό.Το τραγικό ήταν πως πράγματι δεκαπέντε μέρες αργότερα, ο Ανδρέας Πεσμαζόγλου πέθανε εντελώς ξαφνικά από οξεία περιτονίτιδα.Στα αθηναϊκά κοσμικά σαλόνια της εποχής όλοι μιλούσαν για την τρομακτική φωνή που είχε ακούσει στο τηλέφωνο η δεσποινίδα Παλμύρα Χονδροδήμου και που είχε προμηνύσει τον αναπάντεχο, τον πρόωρο θάνατο του Ανδρέα Πεσμαζόγλου.Επρόκειτο άραγε για προαίσθηση ή για κάποιο άλλο μεταφυσικό φαινόμενο, αναρωτιούνταν…Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 18/01/1928…
Tags
Back to top button