Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Η μητέρα που εφηύρε τις πάνες μίας χρήσης (φωτό)

Η Μάριον Ντονοβαν ήταν βοηθός αρχισυντάκτης των θεμάτων ομορφιάς στο περιοδικό Vogue και άφησε τη δουλειά για  να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Όταν γεννήθηκε η δεύτερη κόρη της ήταν πραγματικά εξαντλημένη από τη φροντίδα τους. Μωρά που έβρεχαν τις πάνες τους, πάνες που πότιζαν τα σεντόνια και όλα να χρειάζονται συνεχώς μπουγάδα. 

Δοκίμασε να ντύσει τις πάνες με πλαστικά μωρουδιακά παντελονάκια, αλλά το λάστιχο ερέθιζε τα πόδια και τα χέρια του μωρού και προκαλούσε εξανθήματα.

Η Ντόνοβαν είχε μεγαλώσει σε οικογένεια εφευρετών και ήταν δαιμόνια. Μια μέρα έκοψε μια γωνία από την κουρτίνα του ντους και πήγε στη ραπτομηχανή της να δοκιμάσει να ράψει κάτι σαν αδιάβροχη πάνα που θα συγκρατούσε την υγρασία χωρίς να εμποδίζει τον αερισμό. Μετά από τρία χρόνια και μπόλικες κουρτίνες μπάνιου είχε έτοιμο το προϊόν της. 

Το ονόμασε «Boater» (από το αγγλικό boat, που σημαίνει πλοίο) επειδή βοηθούσε τα μωρά να μην «πνίγονται» στις ακαθαρσίες τους. Η εφεύρεσή της είχε κι ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα: κλείσιμο που σφράγιζε χωρίς παραμάνες. Όταν τα διέθεσε στην αγορά από το πολυτελές Saks Fifth Avenue προκάλεσαν αίσθηση. «Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο μια καινοτομία στα μωρουδιακά να έχει την άμεση επιτυχία που είχαν τα Boater σας», της έγραψε ο Άνταμ Γκιμπλ, πρόεδρος του Saks. 

Η Ντόνοβαν πούλησε την ευρεσιτεχνία της για ένα εκατομμύριο δολάρια και προχώρησε στην επόμενη σπουδαία ιδέα της: τη χάρτινη πάνα μιας χρήσης. Έδειξε την πάνα σε στελέχη της χαρτοβιομηχανίας, οι οποίοι όμως θεώρησαν την ιδέα για γέλια. Άνδρες… Δεν μπορούσαν να φανταστούν για ποιον λόγο να χρειαστεί κάποιος κάτι τέτοιο. Λογικό αφού δεν άλλαζαν τα παιδιά τους όταν βρέχονταν.

Έτσι πέρασαν άλλα δέκα χρόνια μέχρι να αρχίσει η «Procter and Gamble» να φροντίζει την υγιεινή των μωρών με τις πάνες «Pampers». Μετά το πρώτο της προϊόν, που έφερε την επανάσταση στη φροντίδα των μωρών, η Μάριον Ντόνοβαν συνέχισε να εφευρίσκει και τελικά συγκέντρωσε πάνω από δέκα πατέντες για χρήσιμα βοηθήματα της νοικοκυράς. 

Ανάμεσα στις άλλες εφευρέσεις της ήταν ένα ελαστικό φερμουάρ, ένα σύστημα για την οργάνωση στις ντουλάπες και έτοιμα κομμένα οδοντικά νήματα.

Tags
Back to top button