Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία «απαντά» γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόωρες εκλογές στο γερμανικό Σύνταγμα

Καμία πρόβλεψη για πρόωρες εκλογές για το γερμανικό Σύνταγμα και ο λόγος προέρχεται από το ιστορικό παρελθόν!

Αποτελεί συνέπεια της κατάρρευσης της δημοκρατίας της Βαϊμάρης μετά τις 27 Μαρτίου 1930, όταν απέτυχε η τελευταία νομιμοποιημένη κοινοβουλευτική κυβέρνηση, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

«Οι πρόωρες εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου 1930 κατέστησαν το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Χίτλερ κυρίαρχο παράγοντα ισχύος στη γερμανική πολιτική. Ο αριθμός των εδρών τους αυξήθηκε σε 107 και ταυτόχρονα ενισχύθηκαν οι κομμουνιστές. Η Βαϊμάρη ήταν ακυβέρνητη, τα υπουργικά συμβούλια εναλλάσσονταν, εκδίδονταν διατάγματα έκτακτης ανάγκης. Οι συντάκτες του Συντάγματος, συμπεριλαμβανομένου του Theodor Heuss, μέλους του FDP και κατόπιν πρώτου ομοσπονδιακού προέδρου, έλαβαν υπόψη την κατάσταση στις συζητήσεις για το Σύνταγμα του 1948/49 ως προειδοποιητικό παράδειγμα» τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

«Ο νυν πρόεδρος Σταϊνμάιερ έχει δίκιο: όποιος ψάχνει για ιστορικά προηγούμενα της αποτυχίας των διερευνητικών συνομιλιών για τη Τζαμάικα πρέπει να μελετήσει σε βάθος τη γερμανική ιστορία. Στα σχεδόν 70 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο παράδειγμα. Εξίσου μοναδικό στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας είναι ότι εκπρόσωποι κόμματος ζητούν νέες εκλογές δύο μήνες μετά τις εκλογές», τονίζει η Die Zeit.

 

Tags
Back to top button