Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η υπερτροφή του φθινοπώρου που ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους διαιτολόγους, είναι τόσο θρεπτικό που η κατανάλωσή του δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στους φθινοπωρινούς μήνες.

Άλλωστε, θεωρείται υπερτροφή, ένας τίτλος που συνήθως προορίζεται για φυσικά τρόφιμα που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ενώ γενικά είναι χαμηλά σε θερμίδες. Με άλλα λόγια, είναι μια τροφή πολύ καλή για την υγεία, παρόλο που συνήθως βρίσκεται σε λιχουδιές και επιδόρπια με ζάχαρη.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι πολύ γλυκιά από μόνη της, γεγονός που την καθιστά ένα τέλειο αλμυρό συστατικό. Διαβάστε, λοιπόν, τα οφέλη αυτής της πορτοκαλί υπερτροφής του φθινοπώρου για την υγεία και πώς να την ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας

Η πορτοκαλί υπερτροφή του φθινοπώρου

Η κολοκύθα ανήκει στην οικογένεια των Cucurbitaceae. Είναι εγγενής στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και έχει λείο, ελαφρώς ραβδωτό δέρμα και βαθύ κίτρινο έως πορτοκαλί χρώμα. Οι κολοκύθες είναι γνωστές για τις ευελιξία στη χρήση τους, αφού μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορες συνταγές, από σούπες και σαλάτες μέχρι κονσέρβες και πίτες, και είναι γεμάτες με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, καθιστώντας τις μια θρεπτική προσθήκη σε κάθε διατροφή.

Εάν είστε λάτρης της κολοκύθας και έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι μπορεί να κάνει η κατανάλωση αυτού του νόστιμου φαγητού για την υγεία και την ευεξία σας, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα έξι κορυφαία οφέλη της για την υγεία.

Τα 6 οφέλη της κολοκύθας για την υγεία

  1. Ενισχύει την υγεία του εντέρου
  2. Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων καρκίνων
  3. Υποστηρίζει την υγεία του ανοσοποιητικού
  4. Συμβάλλει στη διαχείριση βάρους
  5. Ωφελεί την υγεία των ματιών
  6. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

1. Ενισχύει την υγεία του εντέρου

Οι φυτικές ίνες είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει την υγεία του εντέρου ρυθμίζοντας τη μικροχλωρίδα του και συμβάλλοντας στην προώθηση των τακτικών κινήσεων του εντέρου. Ένα φλιτζάνι πουρές κολοκύθας έχει 7 γραμμάρια φυτικών ινών, που είναι κοντά στο 30% της ημερήσιας αξίας.

Ορισμένα δεδομένα δείχνουν ότι η φλούδα της περιέχει πολυσακχαρίτες, οι οποίοι τείνουν να μειώνουν τα χολικά οξέα και να υποστηρίζουν την ανάπτυξη της μικροχλωρίδας του εντέρου.

2. Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων καρκίνων

Δεδομένου ότι η ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου συνδέεται με αυξημένο οξειδωτικό στρες, συνιστάται μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου.

Η κολοκύθα έχει ερευνηθεί για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες, εν μέρει, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς της σε αντιοξειδωτικά. Έχει αναφερθεί ότι ο κίνδυνος αρκετών τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, του ορθού και του πνεύμονα, είναι χαμηλότερος μεταξύ των ατόμων που καταναλώνουν περισσότερους σπόρους κολοκύθας.

Και άλλα δεδομένα έχουν δείξει ότι η κολοκύθα μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη, αν και απαιτούνται περισσότερες ποιοτικές μελέτες σε ανθρώπους για να επιβεβαιωθεί αυτή η σχέση.

3. Υποστηρίζει την υγεία του ανοσοποιητικού

Η κολοκύθα είναι μια φυσική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν την υγεία του ανοσοποιητικού, όπως η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο. Και δεδομένου ότι η σωστή ενυδάτωση μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία του ανοσοποιητικού, το γεγονός ότι η κολοκύθα αποτελείται περίπου κατά 90% από νερό είναι ένας ακόμη λόγος που η τροφή αυτή μπορεί να είναι σημαντικό μέρος μιας δίαιτας που υποστηρίζει την υγεία του ανοσοποιητικού.

Τέλος, δεδομένου ότι το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στο έντερο, η υποστήριξη της υγείας του εντέρου με την κατανάλωση τροφών με φυτικές ίνες, όπως η κολοκύθα, μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία του ανοσοποιητικού μας.

4. Συμβάλλει στη διαχείριση βάρους

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και μη αμυλούχων λαχανικών συνδέεται με την απώλεια βάρους. Η ενσωμάτωση της κολοκύθας στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να συμπεριλάβετε περισσότερα τέτοια τρόφιμα στη διατροφή σας.

Ένα φλιτζάνι ωμή κολοκύθα σε κύβους περιέχει πολύ λίγες θερμίδες—περίπου 30 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στην κολοκύθα μπορεί να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους, καθώς αυτή η θρεπτική ουσία έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει τον κορεσμό.

5. Ωφελεί την υγεία των ματιών

Η κολοκύθα είναι γεμάτη με τη βιταμίνη Α που υποστηρίζει την υγεία των ματιών αλλά και με τα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι τα μόνα διατροφικά καροτενοειδή που συσσωρεύονται στον αμφιβληστροειδή, συγκεκριμένα στην ωχρά κηλίδα, και ονομάζονται χρωστικές της ωχράς κηλίδας. Η κατανάλωση αυτών των καροτενοειδών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

6. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Η κολοκύθα είναι μια φυσική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, του ασβεστίου και του μαγνησίου. Σε αυτά τα τρία θρεπτικά συστατικά δίνει έμφαση και η Διατροφική Προσέγγιση για τη Διακοπή της Υπέρτασης (Δίαιτα DASH), μια δίαιτα που βοηθά τους ανθρώπους να διαχειριστούν την υπέρταση μέσω των διατροφικών τους επιλογών.

Η κολοκύθα είναι επίσης μια γευστική τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, μια άλλη πτυχή αυτής της τροφής που μπορεί να ωφελήσει την αρτηριακή πίεση.

Tags
Back to top button