«Τουλάχιστον επί 40 χρόνια ο Γιώργος Γαβριηλίδης λάμπρυνε με την παρουσία του το ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο», γράφει ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης στο βιβλίο του για τον ελληνικό κινηματογράφο. Και δεν είναι υπερβολή αν σκεφτεί κανείς ότι έπαιξε σε περισσότερες από 40 ταινίες χωρίς να χρειαστεί να χρειαστεί να κλέψει από τη λάμψη των ιερών τεράτων της εποχής που πλαισίωνε.
Η υποκριτική κυλούσε στις φλέβες του. Άλλωστε και οι δύο γονείς του ήταν ηθοποιοί. Ο μικρός Γιώργος συχνά ανέβαινε στο σανίδι μαζί τους, παίζοντας παιδικούς ρόλους, μέχρι που όταν τελείωσε το σχολείο πήγε για σπουδές στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου, απ’ όπου αποφοίτησε με έπαινο. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1925 στο έργο του Ξενόπουλου «Ο Ψυχοπατέρας». Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, άρχισε να εμφανίζεται σε οπερέτες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις.
Το 1933 είχε την πρώτη του επιτυχία στο θέατρο Κοτοπούλη, με το έργο “Κοσμική κίνησις”. Την ίδια χρονιά πρωτοεμφανίστηκε στο σινεμά, στην ταινία “Ο κακός δρόμος”, που γύρισε στην Κωνσταντινούπολη, ο θίασος Κοτοπούλη. Τα επόμενα χρόνια έπαιζε στο θέατρο, από κωμωδία έως δράμα, επιθεώρηση και οπερέτα. Υπήρξε μάλιστα ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους κομπέρ.
Ο Γιώργος Γαρβιηλίδης επανεμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη 24 χρόνια αργότερα. Είχε πια μεγαλώσει και η ώριμη και αριστοκρατική φυσιογνωμία του ήταν αυτό που ήθελαν σκηνοθέτες και παραγωγοί που τον προτίμησαν για δεκάδες ρόλους. Πρωταγωνιστικό ρόλο δεν είχε ποτέ.
Η ερμηνεία του όμως εύκολα συναγωνιζόταν τις αντίστοιχες των μεγάλων πρωταγωνιστών. «Ένας ήρωας με παντούφλες», «Υπάρχει και φιλότιμο», «Η γυναίκα μου τρελάθηκε», «Στουρνάρα 288», «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Ο Ηλίας του 16ου», «Κορίτσια για φίλημα», «Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη» είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες ταινίες που απολαύσαμε τον Γαβριηλίδη.
Ο Γαρβιηλίδης ήταν επι πολλά χρόνια σύντροφος της Μαρίκας Κρεβατά, μητέρας της Γκέλυς Μαυροπούλου. Ο δεσμός τους κρατήθηκε κρυφός σαν επτασφράγιστο μυστικό μέχρι που παντρεύτηκαν.
Εκτός από τη ζωή συνυπήρξαν και στο σανίδι με πολλές παραστάσεις, ενώ έπαιξαν και σε ταινίες. Από το 1960 ο Γαβριηλίδης αραίωσε τις εμφανίσεις του στο θέατρο για λόγους υγείας, συνέχιζε να παίζει όμως στον κινηματογράφο. Το ζευγάρι έμεινε μαζί μέχρι το τέλος της ζωής του Γαβριηλίδη, το 1982.