Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Γιατί σβήνουν τα φώτα της καμπίνας κατά την απογείωση και προσγείωση του αεροπλάνου;

Όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο σίγουρα θα έχουν παρατηρήσει ότι τα φώτα της καμπίνας χαμηλώνουν, τόσο κατά την διάρκεια της απογείωσης όσο και της προσγείωσης. Ωστόσο, σίγουρα είναι ελάχιστοι εκείνοι που έχουν αναρωτηθεί για ποιο λόγο συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η λανθασμένη άποψη ότι τα φώτα των αεροπλάνων σβήνουν για να μην δημιουργείται κομφούζιο φωτός πάνω από το αεροδρόμιο και να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή, φυσικά και δεν ισχύει.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι το γεγονός ότι κάτι τέτοιο γίνεται για την ασφάλεια των επιβατών του αεροπλάνου. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση ατυχήματος, τα μάτια θα έχουν ήδη προσαρμοστεί στις συνθήκες σκοταδιού -το ανθρώπινο μάτι χρειάζεται σχεδόν 10 λεπτά για να προσαρμοστεί από το φως στο σκοτάδι- και, έτσι, οι επιβάτες θα είναι σε πιο ευνοημένη θέση ώστε να εκκενώσουν το αεροπλάνο άμεσα.

Επίσης, τόσο ο φωτισμός έκτακτης ανάγκης όσο και οι έξοδοι κινδύνου με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι πιο εμφανείς, ενώ, ταυτόχρονα, οι επιβάτες μπορούν να βλέπουν έξω από τα παράθυρα καλύτερα και να διατηρούν, τουλάχιστον, μια υποτυπώδη αίσθηση προσανατολισμού.

Tags
Back to top button