Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Επιστημονικές ενδείξεις για την ύπαρξη ζωής στην Αφροδίτη, το 1934…

Ο έγκριτος Αμερικανός αστρονόμος και αστροφυσικός Arthur Adel, καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Michigan, ανακοίνωσε το φθινόπωρο του 1934 ότι, κατά τους υπολογισμούς του, βασιζόμενος σε φασματοσκοπικές παρατηρήσεις, η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης περιείχε ανθρακικό οξύ.

Το ανθρακικό οξύ της Αφροδίτης, μάλιστα, βρέθηκε πως ήταν δέκα χιλιάδες φορές περισσότερο από το υπάρχον στη γήινη ατμόσφαιρα. Το γεγονός της ύπαρξης του ανθρακικού οξέος στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης ήταν ήδη γνωστό δύο χρόνια πριν, από το 1932 δηλαδή, κατόπιν σχετικών παρατηρήσεων των αστρονόμων του Αστεροσκοπείου του όρους Wilson, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Επομένως, δεδομένου ότι η παρουσία ανθρακικού οξέος συνδέεται στενότατα με την ύπαρξη ζωής και ότι στον μακρινό εκείνο πλανήτη εντοπίστηκαν τεράστιες ποσότητες του συγκεκριμένου οξέος, θεωρήθηκε επιστημονικά βέβαιο ότι η Αφροδίτη παρουσίαζε όλες τις προϋποθέσεις για την ύπαρξη ζωής.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 20/09/1934…

Tags
Back to top button