Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ένας Κινέζος, ηλικίας 254 ετών…

Ο Li Ching Yuen ήταν ένας Κινέζος βοτανολόγος και δάσκαλος πολεμικών τεχνών από την επαρχία Sichuan, που ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με την ισορροπία σώματος και πνεύματος.

Το παράδοξο ήταν ότι γεννήθηκε το 1677, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, και την εποχή που γράφτηκε το άρθρο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» το 1931, εξακολουθούσε να ζει και είχε φτάσει στην απίστευτη ηλικία των 254 ετών! (Τελικά, απεβίωσε δύο χρόνια αργότερα, στις 6 Μαΐου του 1933, σε ηλικία 256 ετών!)

Ο Li Ching Yuen, μάλιστα, προσελήφθη το 1749, όταν μετρούσε ήδη 71 έτη, από τον Κινεζικό Στρατό ως επίσημος γυμναστής της Αυτοκρατορικής Φρουράς.

Ο Κινέζος αυτός Μαθουσάλας υπήρξε αποκλειστικά φυτοφάγος, ενώ είχε παντρευτεί 24 γυναίκες στη μακρόβια ζωή του.

Το μυστικό της μακροζωίας του, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ήταν το εξής: «να έχεις ήσυχο μυαλό, να κάθεσαι σαν χελώνα, να περπατάς ζωηρά σαν περιστέρι και να κοιμάσαι σαν σκύλος».

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 22/04/1931…

Tags
Back to top button