Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένα μυστικό για περισσότερα από 70 χρόνια έκρυβε μία κούπα από το Άουσβιτς

Ένα μυστικό για περισσότερα από 70 χρόνια έκρυβε μία κούπα που είχε κατασχεθεί από τους Ναζί στο Άουσβιτς. Οι εργαζόμενοι στο Μουσείο Άουσβιτς βρήκαν αυτή την εβδομάδα ένα χρυσό δαχτυλίδι και ένα κολιέ προσεκτικά τυλιγμένα σε καμβά κάτω από μια ψεύτικη βάση σε μια κούπα.

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία αντικείμενα που κατασχέθηκαν στο Άουσβιτς – Μπιρκενάου, ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δημιουργήθηκαν από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με το μουσείο.

«Το κρύψιμο πολύτιμων ειδών… αποδεικνύει αφενός την ευαισθητοποίηση των θυμάτων ως προς τις κλοπές, και από την άλλη πλευρά, δείχνει ότι οι εβραϊκές οικογένειες είχαν διαρκώς μια αχτίδα ελπίδας πως αυτά τα αντικείμενα θα παρέμεναν στο χρόνο» δήλωσε ο Piotr Cywinski, διευθυντής του Κρατικού Μουσείου Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Οι Ναζί υπόσχονταν στους Εβραίους που είχαν απελαθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πως επρόκειτο απλώς για επανεγκατάστασή τους, και τους υπόσχονταν μια νέα ζωή σε ένα νέο μέρος. Οι απελαθέντες είχαν τη δυνατότητα να φέρουν μαζί τους μερικές αποσκευές τους, δήλωσε ο Cywinski.

Οι στρατιώτες «ήταν σίγουροι πως μέσα στις αποσκευές – που περιλάμβαναν ρούχα και καθημερινά αντικείμενα – θα έβρισκαν τα τελευταία τιμαλφή των απελαθέντων οικογενειών».

Οι θησαυροί βρέθηκαν την ώρα που οι εργαζόμενοι στο μουσείο έκαναν συντήρηση στα 12.000 εμαγιέ μαγειρικά σκεύη του μουσείου. Οι συντηρητές καταχωρούν όλα τα ευρήματα, αλλά συχνά δεν υπάρχει τρόπος να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των αντικειμένων.

Tags
Back to top button