Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Εκπληκτικά πειράματα ραδιαισθησίας στο Παρίσι, το 1934…

Το φθινόπωρο του 1934, ενώπιον της Γεωγραφικής Εταιρίας των Παρισίων, πραγματοποιήθηκαν περίεργα πειράματα ραδιαισθησίας. Ραδιαισθησία είναι η τέχνη της ανίχνευσης και της μέτρησης, με βάση τις υπερφυσικές δυνατότητες του ανθρώπου και η οποία μπορεί να ασκηθεί με τη χρήση μιας ράβδου ή ενός εκκρεμούς ή ακόμη μόνο με το χέρι.

Ένας ραβδομάντης, κρατώντας μια μεταλλική σφαίρα από μια κοντή αλυσίδα, περιφερόταν γύρω από μια μικρή φιάλη, η οποία έφερε το χρώμα του τοπαζιού, εξετάζοντας σχολαστικά, καθώς έλεγε, με τον τρόπο αυτό το περιεχόμενο της φιάλης.

Χρησιμοποιώντας το μεταλλικό σφαιρίδιο, προέβη σε ανάλυση των ούρων, που περιέχονταν εντός της φιάλης και κατόρθωσε, όχι μόνο να περιγράψει την κατάσταση του ασθενούς, από τον οποίο προέρχονταν, αλλά και να ορίσει επ’ ακριβώς ποια όργανα του ασθενούς έπασχαν. Καθόρισε, έτσι, ότι υπήρχε στρεπτόκοκκος στους επινεφρικούς αδένες.

Πράγματι, η σφαίρα του περιστρεφόταν και έμενε ακίνητη σε ορισμένες αποστάσεις, δείχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον βαθμό της ασθένειας. Επιπλέον, το σφαιρίδιο αντέδρασε μπροστά από ένα φιαλίδιο, που περιείχε στρεπτόκοκκο και ενός άλλου, που περιείχε εκκρίσεις επινεφρικών αδένων.

Τέλος, ο ραβδομάντης, χρησιμοποιώντας το αυτοσχέδιο εκκρεμές του, μπόρεσε να καταδείξει τη δόση του φαρμάκου, που όφειλε να λάβει ο άρρωστος, για να ανακάμψει από τη νόσο του.

Τα εκπληκτικά αυτά πειράματα ραδιαισθησίας κατάφεραν να συγκλονίσουν τους επιστημονικούς κύκλους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 02/11/1934…

Tags
Back to top button