Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Έχετε αναρωτηθεί; - Ποιος ανακάλυψε το μηδέν;

Τώρα μας φαίνεται απλό ότι υπάρχει το μηδέν, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Για την ακρίβεια δεν υπήρχε το μηδέν μέχρι οι Σουμέριοι να το εντάξουν στις μαθηματικές πράξεις, με ένα ατελές βέβαια εννοιολογικό περιεχόμενο.

Ούτε οι Ρωμαίοι, ούτε οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν, κυρίως γιατί δεν συμβάδιζε με τη φιλοσοφία τους. Υπήρχε βέβαια στην αστρονομία, η έννοια του κενού, που προσεγγίζει αρκετά το μηδέν.

Σε απλά ελληνικά, οι πολιτισμοί των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων, αρνούνταν την ύπαρξη του μηδέν γιατί έμοιαζε λίγο και ενάντια στο μεγαλείο των αυτοκρατοριών τους.

Εκεί που βρέθηκε πρόσφορο έδαφος και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μαθηματική εξίσωση, είναι η Ινδία, το 876 π.Χ. 

Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε σαν αριθμός, και όχι σαν φιλοσοφική έννοια.

Tags
Back to top button