Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δημοσιογράφος παραιτήθηκε από το BBC Κίνας γιατί έπαιρνε λιγότερα λεφτά ως γυναίκα

Το BBC έχει δεχτεί στο πρόσφατο παρελθόν επικρίσεις επειδή καταβάλλει υψηλότερους μισθούς στους άνδρες υπαλλήλους του και έχει δεσμευτεί να γεφυρώσει το μισθολογικό χάσμα μέχρι το 2020.

Τον Ιούλιο αποκάλυψε, στο πλαίσιο μιας συμβιβαστικής συμφωνίας με την κυβέρνηση, ότι πλήρωνε τον τότε νούμερο ένα παρουσιαστή του πέντε φορές περισσότερο σε σχέση με την πιο καλοπληρωμένη παρουσιάστριά του και ότι τα δύο τρίτα των τηλεοπτικών του δημοσιογράφων, που αμείβονταν με τουλάχιστον 150.000 στερλίνες, ήταν άνδρες.

Σε επιστολή της, η οποία δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή στο προσωπικό της ιστολόγιο, η Γκρέισι δηλώνει ότι υπάρχει «κρίση εμπιστοσύνης» στο δίκτυο, στο οποίο έχει εργαστεί επί 30 χρόνια, και ότι αυτό «παραβιάζει τον νόμο περί ισότητας και αντιστέκεται στις πιέσεις για ένα δίκαιο και διάφανο μισθολογικό οργανόγραμμα».
Το BBC διαθέτει τέσσερις αρχισυντάκτες εξωτερικού -δύο άνδρες και δύο γυναίκες- εκ των οποίων η μια ήταν μέχρι σήμερα η Γκρέισι, όπως εξηγεί η ίδια.

Όταν το BBC έδωσε στη δημοσιότητα τους υψηλότερα αμειβόμενους στο πλαίσιο της περυσινής συμφωνίας η Γκρέισι πληροφορήθηκε ότι οι δύο άνδρες συνάδελφοί της αμείβονταν με τουλάχιστον 50% περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις γυναίκες συναδέλφους τους με τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες.
Σύμφωνα με την Γκρέισι, στη συνέχεια της δόθηκε αύξηση, η οποία ωστόσο «απείχε πολύ από το καθεστώς ισότητας» και έτσι την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από την θέση της στο Πεκίνο επιστρέφοντας στην προηγούμενη θέση που κατείχε στην αίθουσα σύνταξης του τηλεοπτικού σταθμού.

«Το BBC θα πρέπει να παραδεχτεί το πρόβλημα, να ζητήσει συγγνώμη και να θεσπίσει ένα ισότιμο, δίκαιο και διάφανο μισθολογικό οργανόγραμμα», είπε η ίδια ζητώντας ανεξάρτητη διαιτησία για τη διευθέτηση μεμονωμένων περιπτώσεων στο δίκτυο.

Το BBC επικαλέστηκε μια εκπρόσωπό του, η οποία δήλωσε ότι είναι «ζωτικής σημασίας» η «μισθολογική ισότητα» στον οργανισμό και ότι σε έλεγχο για τη μισθολογική ισότητα του προσωπικού του σταθμού, τον οποίο διενήργησε ένας ανεξάρτητος δικαστής, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν «συστημικές μισθολογικές διακρίσεις εις βάρος γυναικών».

Tags
Back to top button