Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Δήλος: Tο νησί του Θεού Απόλλωνα (βίντεο)

Η Δήλος είναι ένα Ελληνικό νησί με πλούσιο αρχαιολογικό χώρο στις Κυκλάδες, κοντά στη Μύκονο.

Είναι η μυθολογική γενέτειρα του Θεού Απόλλωνα, και ήταν ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο και λιμάνι κατά την 1η χιλιετία π.Χ..

Τα ερείπια του νησιού περιλαμβάνουν δωρικούς ναούς, ένα αμφιθέατρο, και σπίτια με ψηφιδωτά. Πολλά ακόμα αντικείμενα εμφανίζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της.

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ο Απόλλωνας γεννήθηκε σε αυτό το μικρό νησί στο αρχιπέλαγος των Κυκλάδων.

Το Ιερό του Απόλλωνα προσέλκυε προσκυνητές από όλη την Ελλάδα, και η Δήλος έγινε ένα ευημερών εμπορικό λιμάνι.

Το νησί φέρει ίχνη πολιτισμών από τον κόσμο του Αιγαίου, από την 3η χιλιετία π.Χ. έως την αρχαιοχριστιανική εποχή. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι εξαιρετικά εκτεταμένος και μεταφέρει την εικόνα ενός μεγάλου κοσμοπολίτικου λιμανιού της Μεσογείου.

Tags
Back to top button