Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Διεθνής συνδιάσκεψη από την Ελληνορωσική λέσχη «Διάλογος»: «Η Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας στον 19αι.»

Η Ελληνορωσική λέσχη «Διάλογος» ,σας προσκαλεί στη Διεθνή επιστημονική    συνδιάσκεψη με τίτλο: «Η Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας στον 19αι.»

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του κοινού Έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα και με την υποστήριξη του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού κέντρου στην Αθήνα.

        Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο, οδό Τζαβέλα 7 στο Χαλάνδρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμά και οι ομιλητές έχουν ως εξής :

Αντωνία Διάλλα, ιστορικός, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

 «Η Ρωσία και η Μεσόγειος κατά την εποχή των επαναστάσεων»

Σετγκέι Περεβέζεντσεβ, ιστορικός, φιλόσοφος, συγγραφέας, καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσωφ της Μόσχας, αναπληρωτής Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Ρωσίας

«Ελληνικό project» της Μεγάλης Αικατερίνης υπό το φως των παραδοσιακών ρωσικών πνευματικών και πολιτικών αξιών»

Δημήτρης Σταματόπουλος, ιστορικός, καθηγητής Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 «Η Οθωμανική Αυτοκρατορία στην εξωτερική πολιτική της    Ρωσίας μετά το   Συνέδριο της Βιέννης έως τον Ρωσο-τουρκικό πόλεμο 1828-29»

Γκαλίνα Αξιόνοβα, ιστορικός, καθηγήτρια έδρας Ιστορίας της Ρωσίας του Ινστιτούτου ιστορίας και πολιτικής του Κρατικού Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Μόσχας

«Κριμαϊκός πόλεμος (1853-1856): Ένας τοπικός ή παγκόσμιος           πόλεμος;»

Ισμήνη Κριάρη, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου και πρ. Πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών

«Η Ρωσία στην τελευταία Κρητική Επανάσταση του 1897»

Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα  τηρηθούν ατομικά μέτρα προστασίας κατά του covid-19.

Tags
Back to top button