Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Διατροφικές ελλείψεις: Πώς θα τις αντισταθμίσετε - Ποια τρόφιμα βοηθούν

Όταν κάποιος ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή, πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, με μέτρια ποσότητα πρωτεϊνών και λιπαρών, και πίνει επαρκείς ποσότητες νερού, προσλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε με αυτούς που δεν ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, με αποτέλεσμα να παίρνουν βάρος χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να προστατεύσουν την υγεία τους

Έλλειψη φυτικών ινών: Για τους άνδρες 19 έως 50 ετών, συνιστάται η κατανάλωση 38 γραμμαρίων σε καθημερινή βάση. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί κατά προσέγγιση σε 9 μήλα. Για τις γυναίκες αντίστοιχης ηλικίας, προτείνεται η κατανάλωση 25 γραμμαρίων ημερησίως. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού, προστατεύουν την καρδιά, βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερόλης και μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη. Ιδανικές πηγές πρόσληψης φυτικών ινών είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια.

Έλλειψη καλίου: Το κάλιο είναι ένα πολύτιμο μεταλλικό στοιχείο και ηλεκτρολύτης που βοηθά τους μύες να συσπώνται ομαλά, συμβάλλει στην καρδιαγγειακή λειτουργία και ρυθμίζει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Η προτεινόμενη ημερήσια ποσότητα καλίου είναι 4.700 mg για άνδρες και γυναίκες. Ιδανικές πηγές καλίου είναι η μπανάνα, η γλυκοπατάτα, τα λευκά φασόλια και το αβοκάντο.

Έλλειψη βιταμίνης Α: Είναι απαραίτητη για την προστασία των ματιών και του ανοσοποιητικού. Υπάρχουν δύο τύποι βιταμίνης Α: η ρετινόλη και τα καροτενοειδή. Για τους ενήλικους άνδρες προτείνεται ημερήσια πρόσληψη 900 mg και για τις γυναίκες 700 mg. Οι ιδανικές πηγές βιταμίνης Α στη διατροφή μας είναι τα πορτοκαλί, κόκκινα και κίτρινα φρούτα και λαχανικά, όπως οι πιπεριές και τα καρότα.

Έλλειψη βιταμίνης D: Ο οργανισμός μας συνθέτει φυσικά τη βιταμίνη D όταν οι ακτίνες του ήλιου έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα. Μπορούμε όμως να πάρουμε επιπλέον ποσότητες της βιταμίνης από τις τροφές. Η έλλειψη βιταμίνης D εκδηλώνεται συνήθως με την έντονη κόπωση και την ευαισθησία απέναντι στον πόνο. Οι ιδανικές πηγές βιταμίνης D στη διατροφή μας είναι ο σολομός και τα μανιτάρια

Tags
Back to top button