Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Διατροφή: Μην τρώτε το καθαρό μέρος του ψωμιού που μουχλιάζει

Εάν έχετε κόψει ή απομακρύνει ποτέ τα πράσινα κομματάκια σε ένα κομμάτι ψωμί με λίγη μούχλα, για να φάτε το “καθαρό μέρος”, τότε έχετε κάνει σοβαρό λάθος.

Το μεγαλύτερο μέρος της μούχλας που επηρεάζει τα τρόφιμα είναι ένας τύπος μύκητα. Οι μύκητες ευδοκιμούν σχεδόν σε κάθε περιβάλλον. Η μούχλα που δημιουργείται στο ψωμί εξαιτίας μυκητών, είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος αμοιβάδας.

Διατροφή: Πώς θα αποτοξινώσετε το σώμα σας σε μόλις 8 λεπτά

Ανάλογα με την τροφή, η μούχλα μπορεί να εισχωρήσει βαθιά στον πυρήνα της χρησιμοποιώντας μια σειρά από ρίζες. Αυτές εξαπλώνονται πολύ εύκολα μέσω των μαλακών τροφών, όπως το ψωμί. Μερικά είδη μούχλας είναι ασφαλή για κατανάλωση και επιλέγονται ακόμη και από τον άνθρωπο για κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των “μπλε” τυριών και της σάλτσας σόγιας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα είδη μούχλας που πρέπει να αποφευχθούν. Εάν φάτε τα ορατά καρποφόρα σώματά τους ή τις υφές που κρύβονται από κάτω, θα μπορούσατε να βρεθείτε σε επείγουσα ιατρική κατάσταση.

 

Δυστυχώς, όσον αφορά το ψωμί, είναι σχεδόν απίθανο να έχει μολυνθεί μόνο μία φέτα μέσα στην συσκευασία.

Η ορατή μούχλα υποδηλώνει ότι ο μύκητας έχει φτάσει στο αναπαραγωγικό στάδιο, παράγοντας σπόρια που θα αρχίσουν εύκολα και γρήγορα να διαπερνούν το υπόλοιπο ψωμί.

Τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία μιας φυτοφαγικής διατροφής

 

Αν και είναι αλήθεια ότι θα μπορούσατε να είστε τυχεροί και να πρόκειται για ένα καλοήθες είδος μούχλας στο ψωμί σας, είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσετε τη διαφορά μεταξύ καλής και κακής μούχλας. Μια αναφορά για το μουχλιασμένο ψωμί από το Business Insider περιγράφει λεπτομερώς την περίπτωση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονο μυϊκό τρέμουλο, αφότου έφαγε μουχλιασμένη σούπα από κονσέρβα. Δράστης ήταν το βακτήριο Penicillium crustosum, το οποίο είναι γνωστό ότι απελευθερώνει μυκοτοξίνες, ένα είδος δηλητηρίου.

Διατροφή: 6 υγιεινά πρωινά ροφήματα για απώλεια βάρους

“Οι επιδράσεις ορισμένων τροφιμογενών μυκοτοξινών είναι οξείες με συμπτώματα σοβαρής ασθένειας να εμφανίζονται γρήγορα μετά την κατανάλωση τροφίμων που έχουν μολυνθεί με μυκοτοξίνες”, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). “Άλλες μυκοτοξίνες που εμφανίζονται στα τρόφιμα έχουν συνδεθεί με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης καρκίνων και της ανοσολογικής ανεπάρκειας. Από τις αρκετές εκατοντάδες μυκοτοξίνες που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, περίπου δώδεκα έχουν κερδίσει μεγαλύτερη προσοχή λόγω των σοβαρών επιπτώσεών τους στην ανθρώπινη υγεία και της εμφάνισής τους στα τρόφιμα”, προσθέτει ο ΠΟΥ.

Οπότε δεν αξίζει να ρισκάρετε την υγεία σας. Μόλις δείτε μούχλα στο ψωμί το σώφρον είναι να το πετάξετε. Αν θέλετε να διατηρηθεί περισσότερες μέρες το ψωμί, μπορείτε πάντα να το καταψύξετε όσο είναι φρέσκο.

Tags
Back to top button