Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδηλώσεις με ανοιχτούς δρόμους - Νομοσχέδιο "εμπόδιο" της κυβέρνησης

Τέλος στην «ομηρία» της πόλης και στην ταλαιπωρία των πολιτών που προκαλούν οι συνεχείς πορείες ιδιαίτερα μικρών ομάδων διαδηλωτών, στο κέντρο της Αθήνας θέλει να βάλει η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή και προβλέπει πως οι πορείες, που έχουν περιορισμένους σε αριθμό διαδηλωτές, θα πραγματοποιούνται σε μέρος του οδοστρώματος ή θα ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, θα καθορίζεται «οργανωτής» της διαδήλωσης, ο οποίος θα έχει και αστικές ευθύνες για τυχόν ζημιές, καθιερώνεται ο θεσμός του αστυνομικού διαμεσολαβητή και θεσμοθετείται ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση στους πολίτες γι τις πορείες και τις σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Καθημερινή».

Εν κατακλείδι, το νομοσχέδιο προβλέπει ως ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε διαδήλωση που έχει απαγορευτεί νομίμως από την Αστυνομία, αλλά και την «παρεμπόδιση διεξαγωγής συνάθροισης με τέλεση βιαιοπραγιών και την παρείσφρηση ατόμων σε αυτήν με σκοπό να αλλοιώσουν με βιαιοπραγίες τον ειρηνικό χαρακτήρα της».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2019 πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 1.713 συγκεντρώσεις, πορείες και συναθροίσεις πολιτών –στη συντριπτική τους πλειονότητα στην Αθήνα– και για την ομαλή διεξαγωγή τους και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης διατέθηκαν  43.709  αστυνομικοί.

Tags
Back to top button