Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σοκ και δέος: Η Κίνα ανέπτυξε την πιο τρομαχτική βόμβα υδρογόνου του κόσμου

Διεθνείς εντυπώσεις τράβηξε μία νέα ελεγχόμενη δοκιμή που πραγματοποίησαν Κινέζοι αναλυτές και αφορούσε μία εκρηκτική συσκευή βάρους δύο κιλών. Το εντυπωσιακό με αυτό το πείραμα ήταν το γεγονός πως μία τόσο μικρή βόμβα προκάλεσε μία πύρινη σφαίρα, η θερμοκρασία της οποίας λέγεται πως ξεπέρασε τους 1.000 βαθμούς Κελσίου.

Μη Πυρηνική Βόμβα Υδρογόνου την Κατονόμασε η Κίνα

Πιο συγκεκριμένα, κινεζικά μέσα μετέδωσαν πως το νέο υπό ανάπτυξη όπλο αποτελεί μία μη πυρηνική βόμβα υδρογόνου, η οποία δοκιμάζεται σε πεδία βολών υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το οπλικό αυτό σύστημα αναπτύσσεται από το Ερευνητικό Ινστιτούτο 705 της Κινεζικής Κρατικής Ναυπηγικής Εταιρείας (CSSC), μία εταιρεία κολοσσός στον σχεδιασμό και στην παραγωγή υποβρύχιων οπλικών συστημάτων.

Η νέα κινεζική βόμβα λέγεται πως περιέχει μία πολύ ιδιαίτερη χημική ένωση ονόματι υδρίδιο του μαγνησίου (Magnesium hydride), η οποία βρίσκεται σε στερεά μορφή και βασίζεται στο στοιχείο του μαγνησίου.

Η δοκιμή του όπλου θεωρήθηκε πρωτοποριακή από την διεθνή επιστημονική κοινότητα. Κινεζικά αλλά και δυτικά μέσα αφιέρωσαν ολόκληρα δημοσιεύματα για αυτήν την είδηση. Κινέζοι ειδικοί αναφέρουν πως το πείραμα αποτελεί ένα τεχνολογικό επίτευγμα και σηματοδοτεί την πρόοδο του Πεκίνου στην ανάπτυξη καταστροφικών αλλά μη πυρηνικών οπλικών συστημάτων.

Αν και η κινεζική βόμβα υδρογόνου χαρακτηρίστηκε ως «μη πυρηνικό όπλο», οι ανησυχίες γύρω από αυτήν εξακολουθούν να υφίστανται. Το γεγονός ότι η βόμβα αυτή δεν εκπέμπει ραδιενέργεια μπορεί να την καθιστά λιγότερο επικίνδυνη, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως δεν μπορεί να αποτελέσει έναν τρομερό κίνδυνο για κάθε ξένο έθνος.

Η εκρηκτική συσκευή είναι αδιαμφισβήτητα καινοτόμα. Οι Κινέζοι σχεδίασαν έναν μοναδικό μηχανισμό που δεν έχουμε ξανά παρατηρήσει σε χημικό ή πυρηνικό όπλο. Το υδρίδιο μαγνησίου που βρίσκεται μέσα στην βόμβα αποθηκεύει υδρογόνο σε πυκνότητα πολύ μεγαλύτερη από ότι στις συμβατικές πεπιεσμένες δεξαμενές.

Όταν το υδρίδιο αυτό πυροδοτηθεί από ένα τυπικό εκρηκτικό φορτίο, το μαγνήσιο διασπάται σε πολλά μικρά σωματίδια, ξεκινώντας μία ταχεία θερμική αποσύνθεση που έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση υδρογόνου σε μορφή αερίου. Το αέριο αυτό έρχεται σε επαφή με τον περιβάλλοντα αέρα και για αυτό πυροδοτείται, δημιουργώντας μία πύρινη σφαίρα λευκού χρώματος.

Όπως προαναφέραμε, η πύρινη σφαίρα αυτή έχει τεράστια θερμοκρασία και κατ' επέκταση είναι ικανή να λιώσει ακόμη και κράματα αλουμινίου. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως έχουμε να κάνουμε με ένα τρομερό όπλο, όμοιου του οποίου δεν έχει ξανά υπάρξει.

 

Tags
Back to top button