Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Coca-Cola: Από πού πήρε το όνομα της;

O John Pemperton διατηρούσε φαρμακείο στην περιοχή Georgia των ΗΠΑ και ήταν εθισμένος στη μορφίνη λόγω ενός τραυματισμού του κατά τη διάρκεια του Aμερικανικού εμφυλίου.

Θέλωντας να απαλλαγεί από τον εθισμό του αποφάσισε, το 1886, να φτιάξει ένα ρόφημα υποκατάστατο της μορφίνης. Για το λόγο αυτό συνδύασε φύλλα του φυτού κόκα (Coca) που φύεται στη νότιο Αμερική και καρπό από το φρούτο Κόλα (Kola) που ευδοκιμεί στην Αφρική.

Σαν παυσίπονο δεν είχε επιτυχία παρ'όλα αυτά η γεύση του το έκανε δημοφιλές. Ο λογιστής του Pemperton, Frank Robinson ήταν αυτός που σχεδίασε το διάσημο logo του αναψυκτικού.

Σκέφτηκε πως εαν αντικαθιστούσε το Κ από το Κοla με C, θα ήταν πιο προσιτό στο μάτι των καταναλωτών. Δεν είχε άδικο! Η πρώτη Coca-Cola πουλήθηκε στις 8 Μαΐου 1886 και κόστιζε 5 σεντς το ποτήρι.

Tags
Back to top button