Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Bloomberg: «Τα υψηλά πλεονάσματα της Ελλάδας δεν πείθουν τον ΔΝΤ»

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η Ελληνική Στατιστική Αρχή αναμένεται να ανακοινώσει τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του περασμένου έτους την Παρασκευή, τα οποία θα επικυρωθούν τη Δευτέρα από την Eurostat. Το πλεόνασμα, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, θα είναι κοντά στο 4% του ΑΕΠ. Ο στόχος του προγράμματος ήταν για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ.

Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν εφτά φορές μεγαλύτερο από τον στόχο του προγράμματος, ωστόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι επιφυλακτικό για τις δυνατότητες της χώρας να διατηρήσει τις επιδόσεις αυτές.

Παρά το γεγονός ότι το πλεόνασμα θα είναι καλύτερο των εκτιμήσεων, το ΔΝΤ δεν έχει πειστεί ότι η Ελλάδα θα μπορεί να διατηρήσει αυτό το επίπεδο για το 2018 και μετά. Εκτιμά ότι τουλάχιστον το μισό από το πλεόνασμα του 2016 έρχεται από έκτακτα μέτρα αντί από διαρθρωτικές αλλαγές που θα συνέχιζαν να αποδίδουν τα επόμενα χρόνια. Αυτό έχει ωθήσει το Ταμείο να ζητήσει και νέα μέτρα λιτότητας.

Tags
Back to top button