Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Οι τιμές ξεφεύγουν επικίνδυνα! Που κυμαίνονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το λάδι και ο καφές

Στο «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν παραγωγοί και ιδιοκτήτες καταστημάτων για τις αυξήσεις σε γαλακτοκομικά προϊόντα, στο λάδι και τον καφέ.

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές των προϊόντων. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι τιμές ξεφεύγουν επικίνδυνα.

Ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, αναφέρθηκε στην γραβιέρα Νάξου.

«Η γραβιέρα της Νάξου δεν θα αυξηθεί. Κοστίζει 15,80 μέχρι 16,50 ευρώ. Σαν συνεταιρισμός έχουμε αυξημένα κόστη. Το πρώτο 10μηνο του 2024 το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά 300.000 ευρώ».

Ο Μύπων Χιλετζάκης, ελαιοπαραγωγός και αντιπρόεδρος Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Ηρακλείου αναφέρθηκε στην αύξηση της τιμής του λαδιού.

«Η τιμή του λαδιού έχει μειωθεί αλλά δεν είναι πραγματική τιμή αλλά εικονική τιμή, είναι παιχνίδια της βιομηχανίας της ελαιόλαδου της Ιταλίας κα της Ισπανίας. Έπρεπε να είμαστε πάνω από 60% της ελαιοσυγκομιδής και είμαστε στο 20%. Σήμερα η τιμή παραγωγού είναι 5-6 ευρώ και στο ράφι κυμαίνεται μεταξύ 10-14 ευρώ».

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί! «Χτυπάνε» την ακρίβεια με μειώσεις «μαϊμού» σε τιμές προϊόντων

Ο Διονύσης Κατσαρέλης, ιδιοκτήτης καφετέριας, αναφέρθηκε στην τιμή του καφέ.

«Έχουμε δεχτεί μία μεγάλη πίεση σε σχέση με τις αυξήσεις των τιμών. Έχουμε διατηρήσει τον καφέ στην ίδια τιμή ώστε να κρατήσουμε την πελατεία μας. Λογικά η τιμή θα ανέβει. Η τιμή μπορεί να πάει από 2 ευρώ στα 2,20-2,40».

 

Tags
Back to top button