Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βυθισμένα υποβρύχια: Πως γίνεται η επιχείρηση διάσωσής τους; (βίντεο)

Την τελευταία εβδομάδα, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο υποβρύχιο «Σαν Χουάν» και στο πλήρωμα του.

Αξίζει να δούμε ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την διάσωση πληρωμάτων υποβρυχίων.

Το Σύστημα Διάσωσης Υποβρυχίων του ΝΑΤΟ που είναι από τα καλύτερα στον κόσμο είναι μια συνέργεια τριών χωρών της συμμαχίας και συγκεκριμένα της Γαλλίας, της Νορβηγίας και της Βρετανίας. Σχεδιάστηκε για να σώζει μέλη πληρωμάτων υποβρυχίων σε κίνδυνο και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 600 μέτρα. Περιλαμβάνει τρία μέρη. Ένα σύστημα παρέμβασης, ένα σκάφος διάσωσης και μεταφορέα υπό πίεση.

Είναι το μεγαλύτερο αερομεταφερόμενο σύστημα διάσωσης υποβρυχίων και μπορεί να καταδυθεί για 6 ώρες, τέσσερις φορές ανά ημέρα. Σε κάθε κατάδυση μπορεί να σώσει 12 άτομα που θα λάβουν ιατρική περίθαλψη στις υποδομές του, αν παραστεί ανάγκη. Είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενη χώρα και μπορεί να μεταφερθεί παντού στον κόσμο σε 72 ώρες.

Tags
Back to top button