Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι oi 7 καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλο

Οι νευρολόγοι υπογραμμίζουν τη σημασία της κατανάλωσης τροφών που ωφελούν τον εγκέφαλο παρά το γεγονός πως βασικό κριτήριο επιλογής τροφών είναι η γεύση και οι προτιμήσεις μας σε συγκεκριμένες τροφές.

Δείτε όμως ποιες είναι οι τροφές που συμβάλλουν στην βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου:

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Σπανάκι, σέσκουλα, κέιλ είναι εξαιρετικές τροφές για τον εγκέφαλο, καθώς είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες, αλλά και συστατικά που καταπολεμούν πολλές ασθένειες.

Κακάο: Είναι πλούσιο σε θεοβρωμίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προλαμβάνει την κυτταρική γήρανση και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Λιπαρά ψάρια: Οι σαρδέλες, ο σολομός, ο τόνος, οι αντσούγιες, το σκουμπρί, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία ενισχύουν τη μνήμη και τη μάθηση.

Σύνθετοι υδατάνθρακες: Είναι φυσικά πλούσιοι σε γλυκόζη, τη βασική πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο. Θα τους λάβετε από τα όσπρια, τις γλυκοπατάτες και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία ωφελούν τόσο την καρδιά, όσο και τον εγκέφαλο. Είναι επίσης πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά και βιταμίνη Ε, στοιχεία με αντιγηραντικές ιδιότητες.

Μούρα: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τη μνήμη. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες και γλυκόζη.

Νερό: Η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη όχι μόνο για το σώμα αλλά και για τον εγκέφαλο, καθώς βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και τον σχηματισμό πρωτεϊνών. Συμβάλλει επίσης στη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου.

Tags
Back to top button