Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτά είναι τα πέντε γλυκά που έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και δεν τα γνωρίζουμε

Υπάρχουν διάφορες πληροφορίες για τη διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων, από καλλιτεχνικές απεικονίσεις σε αγγεία ή ψηφιδωτά, αλλά και από γραπτές μαρτυρίες.

Οι διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων χαρακτηρίζονται από τη λιτότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχαν εντάξει στη διατροφή τους τα γλυκά.

Υπάρχουν, μάλιστα, πέντε τα ονόματα των οποίων είναι άγνωστα στη σύγχρονη εποχή.

Πρόκειται για τα εξής:

- Ποπτοπλακούς: Γλύκισμα με φύλλα ζύμης, αμύγδαλα, καρύδια και μέλι που θεωρείται πρόγονος του σημερινού μπακλαβά.

- Σησαμούς: Παστέλι από σουσάμι.

- Μουστόπιτα: Πρόκειται για τη σημερινή μουσταλευριά.

- Τήγανα: Λουκουμάδες.

- Πλακούντες: Πίτες με ζυμάρι, τυρί, μέλι, σουσάμι και καρυκεύματα.

Tags
Back to top button