Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Αποκάλυψη ιστορικού για τον Χίτλερ - Δεν έγινε δεκτός από άλλο κόμμα και στράφηκε στους Ναζί! (φωτό,βίντεο)

O Aδόλφος Χίτλερ μπορεί να μην ήταν αυτός που όλοι γνωρίζαμε αν είχε πάρει άλλητροπή ''η πολιτική του καριέρα''.

Σύμφωνα με έναν κορυφαίο ιστορικό, ο Χίτλερ εντάχθηκε στους Ναζί μόνο επειδή απορρίφθηκε από ένα άλλο πολιτικό κόμμα.

Ο Τόμας Βέμπερ, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν, αποκάλυψε ένα έγγραφο που δεν είχε δημοσιευτεί ποτέ ξανά, το οποίο αποκαλύπτει πως το 1919 το νεοσύστατο Γερμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα απέφευγε τον Χίτλερ, λέγοντάς του ότι δεν τον ήθελε στο κόμμα.

Ο Βέμπερ είπε ότι η ιστορία θα είχε διαφορετική τροπή αν η αίτηση για να γίνει μέλος του κόμματος είχε γίνει αποδεκτή. Παρόλο που ήταν ακροδεξιό, το γερμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ήταν τότε μεγαλύτερο και πιο πετυχημένο από το ναζιστικό κόμμα. Ο Χίτλερ ίσως να είχε έναν πιο δευτερεύοντα ρόλο και συνεπώς «θα ήταν απίθανο να είχε ανέλθει στην εξουσία», πρόσθεσε ο Βέμπερ.

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς δεν θα υπήρχε καν. Φωτογραφία: AP/Czarek Sokolowski
«Μέχρι και ένα χρόνο πιο πριν, δεν είχε δείξει ηγετικές ικανότητες και ήταν ευτυχής ακολουθώντας εντολές, παρά να τις δίνει ο ίδιος».

Ο Χίτλερ στράφηκε τελικά στο ναζιστικό κόμμα και έγινε ηγέτης του το 1921. Το γερμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα διαλύθηκε το επόμενο έτος. «Αυτή είναι μια ιστορία άγνωστη μέχρι στιγμής» δήλωσεο Βέμπερ. «Τελικά εξηγεί την ιδεοληπτική του συμπεριφορά για τα επόμενα χρόνια, απέναντι στο Γερμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα».

Όλα τα άλλα ανώτερα μέλη του πρώιμου ναζιστικού κόμματος σκεφτόντουσαν θετικά υπέρ μιας συγχώνευσης με το γερμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ως κατώτερο κόμμα στις αρχές του 1920.

Ο Βέμπερ ανέφερε: «Αν δεν υπήρχε η αταλάντευτη άρνηση του Χίτλερ να το κάνει – σε κάποιο σημείο, παραιτήθηκε ακόμη και από το κόμμα για το λόγο αυτό – το ναζιστικό κόμμα θα είχε απορροφηθεί από το γερμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και έτσι θα είχε εξαφανιστεί και η ιστορία θα είχε ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο... Με την απόρριψη του Χίτλερ από το κόμμα, η συμπεριφορά του εκείνη την εποχή – που κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει πειστικά προηγουμένως – έχει τελικά νόημα».

Το έγγραφο προέρχεται από την μαρτυρία του Χανς Τζορτζ Γκράσινγκερ, ιδρυτικού προέδρου του Γερμανικού Σοσιαλιστικό Κόμματος. Ο Βέμπερ το βρήκε στο αρχείο του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας στο Μόναχο.

Στο έγγραφο αναφέρεται: «Το φθινόπωρο του 1919, γύρω στο Σεπτέμβριο, ο Χίτλερ εμφανίστηκε στο γραφείο του εκδοτικού οίκου για να δει τον Γκράσινγκερ και προσφέρθηκε να γράφει για την εφημερίδα αλλά και να συμμετέχει και να εργάζεται για το γερμανικό Σοσιαλιστικό κόμμα. Δεν είχε καθόλου χρήματα εκείνη την περίοδο και ζήτησε επίσης δανεικά από τον Γκράσινγκερ. Αλλά του είπαν πως δεν είχαν καμία δουλειά γι’ αυτόν στην εφημερίδα και πως δεν τον ήθελαν ούτε στο κόμμα».

 

Tags
Back to top button