Aντίστροφη μέτρηση για την πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ και εδώ θα κριθούν όλα: ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα έχουν διακηρύξει πως θα υπάρξει προληπτικό πλήγμα σε περίπτωσης πληροφοριών και ενδείξεων επίθεσης/πυρηνικής δοκιμής. Υπάρχει πιθανότητα οι ΗΠΑ και ο Ν.Τραμπ να έχουν υπολογίσει λάθος και να βασίζονται σε μη παρέμβαση των Κινέζων; Υπάρχει και σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Κίνα θα παρέμβει και θα προτείνει μια λύση στον Κιμ Γιονγκ Ουν την ύστατη στιγμή με τον τελευταίο να την δέχεται όπως-όπως ώστε να μην ξεσπάσει θερμοπυρηνικός πόλεμος.
Και τότε η Βόρεια Κορέα θα αποδεχτεί τους όρους του Ν.Τραμπ.
Όμως υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν λάθος και τα χειρότερα είναι μπροστά μας όπως και στην περίπτωση της Συρίας. Οι ΗΠΑ με την καταιγίδα κρουζ Τομαχωκ περίμεναν ότι οι Ρώσοι θα έκαναν πίσω και θα μείωναν την υποστήριξη τους προς τον πρόεδρο Μ.Άσαντ. Στη πράξη αποδείχτηκε το αντίθετο.
Αν η Κίνα υποχωρήσει και δεν βοηθήσει την Βόρεια Κορέα, οι πληροφορίες φέρουν να ακολουθεί σοβαρή εσωτερική πολιτική κρίση με άγνωστες προεκτάσεις στη χώρα καθώς θα φανεί να υποκύπτει στις αμερικανικές απειλές και εκβιασμούς
Η Κίνα για λόγους γοήτρου και επίδειξη ισχύος δεν μπορεί να υποχωρήσει.
Ταυτόχρονα αν υπάρξει επίθεση και ένωση της Βόρειας και Νότιας Κορέας μοιραία η Κίνα θα συνορεύει με τις…ΗΠΑ!
Επιπλέον, δεκάδες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις περιβάλλουν την Κίνα σαν μια «γιγαντιαία» θηλιά επιβάλλοντας την πυρηνική παρουσία της Αμερικής στην περιοχή του Ειρηνικού.
Στη κεντρική φωτογραφία του άρθρου, οι αμερικανικές βάσεις και πως περικυκλώνουν την Κίνα.
«Έτσι ένας πόλεμος ανάμεσα στην μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη και την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δεν είναι πλέον αδιανόητος», τονίζει ο δημοσιογράφος John Pilger.
Ο Pilger καθορίζει πολλά αξιόλογα ιστορικά γεγονότα τα οποία αποτελούν απόδειξη για τον επερχόμενο πόλεμο της Αμερικής στην Ασία και τον Ειρηνικό.
Στη Δύση, «η απειλή της Κίνας γίνεται μεγάλη είδηση ενώ ήδη τα μέσα μαζικής ενημέρωσης «χτυπούν» τα τύμπανα του πολέμου, καθώς ο κόσμος θεωρεί την Κίνα ως ένα νέο εχθρό», λέει ο Αυστραλός δημοσιογράφος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως το CNN έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πτήσεις επιτήρησης των ΗΠΑ πάνω από τα αμφισβητούμενα νησιά της Θάλασσα της Νότιας Κίνας, τα οποία «έχουν μετατραπεί σε σημείο ανάφλεξης μεταξύ της Κίνας και της Αμερικής».
Η Κίνα έχει γίνει η «νούμερο ένα χώρα στόχος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο σπουδών για την Θάλασσα της Νότιας Κίνας (NISCSS).
«Οι αμερικανικές βάσεις είναι έτσι τοποθετημένες για να σχηματίσουν μια «τεράστια θηλιά» που περιβάλλει την Κίνα με πυραύλους, βομβαρδιστικά, πολεμικά σκάφη σε όλη τη διαδρομή από την Αυστραλία μέσω του Ειρηνικού στην Ασία και πέραν αυτής», δηλώνει ο δημοσιογράφος στο ντοκιμαντέρ του.
Ως ένας από τους συντελεστές ομώνυμης ταινία, και συγγραφέας του βιβλίου «το κινεζικό θαύμα», ο James Bradley τόνισε το εξής : «αν ήσουν στο Πεκίνο και στεκόσουν στο ψηλότερο κτίριο κοιτάζοντας προς τα έξω στο Ειρηνικό Ωκεανό, θα δεις αμερικανικά πολεμικά πλοία, θα δεις την νήσο Γκουάμ η οποία είναι έτοιμη να υποστεί «καθίζηση» επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί αμερικανικοί πύραυλοι που στοχεύουν την Κίνα».
Η αμερικανική βάση στο νησί Μπικίνι αναφέρεται ως «μία από τις πιο σημαντικές και μυστικοπαθής βάσεις στο κόσμο» γνωστή ως πεδίο δοκιμών «Ronald Reagan», αναφέρει ο δημοσιογράφος.
Με όπλα μαζικής καταστροφής σχεδιασμένα για έναν επερχόμενο πόλεμο, η βάση είναι μέρος ενός «αξιοσημείωτου» σχεδίου της διαστημικής διοίκησης των ΗΠΑ γνωστό ως «Vision 2020», και ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1990.
Αλλά ενώ η Ουάσιγκτον δαπανά τεράστια ποσά για τις στρατιωτικές φιλοδοξίες, η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ δοκιμάζει διηπειρωτικούς πυραύλους από τα Νησιά Μάρσαλ από την Καλιφόρνια σχεδόν 5.000 μίλια μακριά.
Η κοινότητα των ανθρώπων που ζουν σε όλο τον κόλπο της περιοχής δίπλα από την αμερικανική βάση ονομάζεται «απαρτχάιντ του Ειρηνικού» ή παραγκούπολη του Ειρηνικού.
Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι πρόσφυγες έχουν μολυνθεί από τις πυρηνικές δοκιμές, έρχονται για να εργαστούν για λίγα δολάρια στο πότισμα των γηπέδων γκολφ για τους Αμερικανούς.
Το νησί Οκινάουα της Ιαπωνίας έχει μετατραπεί στην «πρώτη γραμμή ενός πολέμου με την Κίνα».
Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι το 1962, δημιουργήθηκε η αμερικανική πυρηνική στρατιωτική βάση. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η δημιουργία αυτής της βάσης έγινε με σκοπό να προετοιμαστεί μια μελλοντική επίθεση για την Κίνα, εντελώς αιφνιδιαστικά .
Μια ακόμη βάση των ΗΠΑ βρίσκεται στο νοτιοκορεατικό νησί Jeju , όπου ένα κίνημα αντίστασης των κατοίκων διαδηλώνει συχνά κατά της ναυτικής βάσης της Αμερικής. «Πρόκειται για μία από τις πιο προκλητικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο», η οποία έχει χτιστεί λιγότερο από 400 μίλια από τη Σαγκάη.
Υπάρχουν επίσης πολυάριθμες μυστικές βάσεις που κατασκευάζονται από την Ουάσιγκτον για να συγκαλύψουν την έντονη παρουσία των ΗΠΑ, αλλά όλες αυτές όμως στοχεύουν την Κίνα και μόνο αυτήν.
Η αμερικανική πολιτική σήμερα έχει μια βαθύτερη ατζέντα που αφορά την εκμηδένιση της Κίνας και της υποταγής της στην Αμερική .
Όλα αυτά όμως οδηγούν σε ένα συμπέρασμα…
Ο πόλεμος είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ.