Ποιος άρχισε πρώτος τις τηλεφωνικές φάρσες στην Ελλάδα; Υπάρχει ένα άτομο με πολλά ονόματα. Ηλιόπουλος, Πετρόπουλος, Πλάτσης είναι τα επικρατέστερα χωρίς να ξέρουμε ποιο ισχύει πραγματικά.
Ο άντρας αυτός λοιπόν είχε ένα ιδιόρυθμο χόμπι κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του ως μαρκαδόρος στο καφενείο Βυζάντιο, στην Αθήνα. Τηλεφωνούσε στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας και παρενοχλούσε την υπηρέτρια!
Όμως δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως η οικογένεια θα έβρισκε τρόπο να τον ανακαλύψει, έστω και τυχαία. Στο καφενείο, σύχναζε ένας φίλος της οικογένειας, ο οποίος, ω τι ειρωνία, ήταν αντιεισαγγελέας!
Ο Γκαζέτας λοιπόν, άκουσε την παρενόχληση στην υπηρέτρια και το όνομα της οικογένειας και συμβούλεψε την υπηρέτρια να προσποιηθεί ότι δήθεν ενδιαφερόταν, για να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για τον άντρα.
Μέσω της Τηλεφωνικής Εταιρίας θα γινόταν προσπάθεια να βρεθεί ο αριθμός από τον οποίο γινόταν η κλήση. Και όντως έτσι έγινε - κατάλαβαν πως η κλήση προερχόταν από το καφενείο, αν και ο ίδιος το είχε πει ήδη στην υπηρέτρια. Ο Γκαζέτας κατέφθασε την άλλη μερα με έναν αστυφύλακα και οδηγησε τον φαρσέρ στο αυτόφορο. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός μήνα!